Afbeelding
Foto: Pixabay

Sporten en bewegen met een fulltime baan

Het hoeft geen betoog dat sporten goed is voor het lichaam. Bewegen is immers gezond. Maar hoe doe je dat met een fulltime baan en een groot gezin?

Veel mensen maken er een sport van om dat bewegen in het weekend te doen, in wat voor vorm dan ook. Op het voetbalveld, in het zwembad, met wandelen of lopen in de natuur, of door een bezoek aan de sportschool.

Sociaal

Maar heb je in het weekend een druk sociaal leven, dan wordt sporten al wat lastiger. Terwijl je wekelijks toch dat stukje bewegen nodig hebt om lijf en leden gezond te houden. Een fulltime baan waarbij je vanzelf al veel in beweging bent is dan een aardige bijkomstigheid.

Zittend

Dat ligt anders bij een kantoorbaan waar het werk vrijwel uitsluitend zittend wordt verricht. En stel dat je werk zich ook nog eens op behoorlijke reisafstand van je huis bevindt, dan blijft er in de doordeweekse dagen al weinig ruimte meer over om te sporten.

Plannen

Het is dus vooral een kwestie van strak plannen. Bedenk dat je niet elke avond anderhalf uur moet sporten. Een of twee dagen in de week is ook voldoende. En een paar keer een (stevige) wandeling 's avonds na het eten is ook een vorm van bewegen...[l] FOTO PIXABAY