PVV maakt zich zorgen om aanrijtijden hulpdiensten

THOLEN - De Thoolse PVV-fractie heeft vragen gesteld over de aanrijtijden van de hulpdiensten op Tholen. Jack Vaders (PVV) kwam onlangs zelf in een noodsituatie terecht, toen hij een oudere vrouw hoorde schreeuwen.

De vrouw lag al een paar uur op de grond en schreeuwde om hulp. Hij belde meteen 112, maar na twintig minuten was de politie er pas en na veertig minuten arriveerde de ambulance.

De PVV wil weten waarom het zolang duurde voor de hulpdiensten aariveerden, omdat de maximale aanrijtijd bij noodsituaties een kwartier is. "Is uw college met de PVV-fractie van mening dat in een noodsituatie elke minuut telt en dat de hulpverlening binnen de gestelde normtijd ter plaatse moet zijn?" Vaders wil dan ook weten wat de gemiddelde aanrijtijd van de politie, ambulance en brandweer is én hij wil weten welke acties ondernomen kunnen worden om de aanrijtijden te verbeteren. De PVV roept het college daarnaast op om gebruik te maken van 'quick respons units' op het eiland Tholen om snel en adequaat te kunnen reageren. [l]