Maarten van der Kooij en Annejo de Keijzer verzorgden het openingsconcert FOTO'S JOSIEN MATHLENER
Maarten van der Kooij en Annejo de Keijzer verzorgden het openingsconcert FOTO'S JOSIEN MATHLENER Foto:

Gevarieerd programma met vele artiesten

THOLEN – Stichting Zomerconcerten Tholen hield zaterdagmiddag in de Grote- of Onze Lieve Vrouwkerk de aftrap van alweer het zesde seizoen van Zomerconcerten Tholen. Pianist Maarten van der Kooij en violiste Annejo de Keijzer verzorgden in de koorkerk het openingsconcert. Tot ongeveer half oktober wordt er elke zaterdag een concert gegeven in de Grote- of Onze Lieve Vrouwekerk, de Rooms Katholieke kerk Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart of de Gasthuiskapel in Tholen.

DOOR JOSIEN MATHLENER

In aanloop naar het openingsconcert van Zomerconcerten Tholen was het duo Tho en Len van Stichting Tholen Sterk de straat opgegaan om de komst van Zomerconcerten Tholen aan te aankondigen. Bij aanvang van het openingsconcert vertelde het duo aan Gert Ouwersloot, voorzitter van Stichting Zomerconcerten Tholen, dat het niet zo druk was op straat. De mensen reageerden wel vriendelijk en namen een foldertje mee. Op zijn beurt wilde Ouwersloot niet veel woorden wijden aan het openingsconcert, maar liever met de ruim 90 belangstellenden luisteren naar het concert van Maarten van der Kooij en Annejo de Keijzer. De voorzitter heette nog wel burgermeester Ger van de Velde-de Wilde van harte welkom en stelde daarnaast dat het concertprogramma opnieuw gevarieerd is met vele artiesten die bijdragen aan de culturele beleving van de Thoolse bevolking, publiek van over de brug en toeristen.

Eerstvolgend

Het eerstvolgende concert is dat van Vocal Group @HocSingers op 26 mei. Op de 9e juni volgt het concert van Kinderkoor Eigenwijs. Een week later volgt het duo Piacere Nathalie Verburg op de klarinet en Michiel Kwekkeboom op de piano. Het projectkoor Key2Singing volgt op 23 juni. Al deze optredens zijn in de Gasthuiskapel. Op de 30e juni treedt Kir Royal op in de Rooms Katholieke kerk. Op 7 juli volgt het instrumentaal ensemble Ars Musica in de Gasthuiskapel en op 14 juli volgen mezzosopraan Helma Kot en Aart Kot op het Van Dam orgel in de Grote kerk. In dezelfde kerk treedt op 21 juli ook het mannenensemble Con Anima op. Op 28 juli verzorgt Adriaan Hoek in deze kerk een orgelconcert op het Van Dam orgel.

Vocaal

Vocaal ensemble Scala treedt op de 4e september op in de Rooms Katholieke kerk en op 11 augustus geven violist Frank Beek en pianiste Yvonne Vermeulen in de Gasthuiskapel een concert. Vincent de Ridder verzorgt op de 18e in de Grote kerk een concert op het Van Dam orgel. Gospelkoor Polyhymnia verzorgen op 1 september op in de Rooms Katholieke kerk een optreden. Een week later geven Steven Knieriem en Jowan Tanis een concert op het Van Dam Orgel. Op 15 september is het Fluitensemble Sensitivo in de Gasthuiskapel te horen, een week later gevolgd door het blokfluitenensemble onder leiding van Annemiek Vogels en Kees Bakker op het orgel. De 29e treedt Popkoor Voix op in de koorkerk van de Grote kerk. Op 6 oktober is Vocal Group About Music te horen in de Gasthuiskapel. Op de 13e oktober is het slotconcert met klarinetensemble Color Reeds in de koorkerk van de Grote Kerk. Alle zomerconcerten zijn van 14.30 tot 15.00 uur. Toegang is gratis. Kijk ook eens op Facebook: Zomerconcerten Tholen. [l]

Afbeelding