mantelzorgers op wierenexcursie

THOLEN - Mantelzorgers hebben een intensieve taak. Het steunpunt mantelzorg van de gemeente Tholen biedt de mantelzorgers daarom ondersteuning. Elke maand wordt een activiteit georganiseerd voor de geregistreerde mantelzorgers. Donderdag 17 mei was het tijd voor ontspanning.

Onder leiding van Lenie Ponse, natuurgids bij Staatsbosbeheer, ging een groep mantelzorgers op wierenexcursie. Er stonden bakken met verschillende soorten wier gereed waar mevrouw Ponse eerst uitleg over gaf. Daarna ging de groep de droog gevallen Schelde op om in de poelen tussen de stenen nog wat wieren te bekijken. Afgesloten werd met koffie, thee én een wieren proeverij. De natuurgids had zelfs krentenbrood en krukels meegenomen en ook zelfgemaakte sushi, kruidenboter etc. De mantelzorgers beleefden een ontspannen en leerzame middag.
Bent u ook mantelzorger? Geef u dan op via de site van Tholen: https://www.tholen.nl/inwoners/zorg-en-wmo/mantelzorg-begeleiding. U ontvangt dan 2x per jaar een nieuwsbrief en een uitnodiging voor de maandelijkse activiteiten.[l]