De orkestklas begint aan z'n derde editie ARCHIEFFOTO
De orkestklas begint aan z'n derde editie ARCHIEFFOTO Foto: Josien Mathlener

Accelerando houdt samen met
Casembroot: Kidz in Concert

SINT-ANNALAND - Muziekvereniging Accelerando organiseert samen met de Casembrootschool op zaterdagavond 2 juni een speciale avond in de Wellevaete onder de naam: Kidz in Concert.

Gedurende de avond kunnen bezoekers genieten van verschillende optredens van de jeugdige muzikanten. "Wat denkt u van de allerjongste leerlingen van obs De Casembroot, die spelenderwijs bezig zijn met hun algemene muzikale vorming? Of kinderen uit groep 4 en 5, die driftig aan het studeren zijn op de blokfluit?", aldus de organisatie.

Orkestklas

Daarnaast komt ook de orkestklas een optreden verzorgen. Al in 2015 zijn de enthousiaste leerlingen van groep zeven gestart met een heus schoolorkest. Deze is van start gegaan na de MegaMuziekMarathon. Inmiddels is de school alweer gestart met de derde editie van de orkestklas en vanaf de start staan zij onder leiding van dirigent Pieter-Jan van den Berg.

Accelerando
Van den Berg is tevens verantwoordelijk dirigent van de samenspeelgroep van Accelerando. Ook zij verzorgen op zaterdagavond 2 juni een bijzonder optreden, net als de twee andere onderdelen van Accelerando: de slagwerkgroep onder leiding van instructeur Johan van Vossen en het fanfareorkest onder leiding van dirigent Dick Verhoef.

Samenwerking
De Casembrootschool en muziekvereniging Accelerando willen met dit concert meer inhoud en zichtbaarheid geven aan de muzikale samenwerking. "Samen met de Zeeuwse Muziekschool vormen wij de Gouden Driehoek, wat resulteert in een doorlopende leerlijn muziek in zo goed als alle klassen van de basisschool." Waarvan u dus verschillende onderdelen kunt beluisteren tijdens Kidz in Concert.

Kaartverkoop

Eenieder die het concert wil bijwonen is van harte uitgenodigd. De verkoopprijs is 2,50 euro per kaart. [l]