Korte berichten

Korte berichten

Longfondscollecte: In Sint Philipsland en Anna Jacobapolder gingen in de week van 14 t/m 19 mei weer veel collectanten op pad voor het Longfonds. De 23 vrijwilligers haalden het mooie bedrag op van € 920,45. Alle collectanten die hier hun best voor hebben gedaan en iedereen die een bedrag, hetzij groot of klein, in de collectebus heeft gedaan om dit mooie bedrag bij elkaar te krijgen, worden door de collecteorganisator, maar vooral door alle mensen die lijden aan een longziekte, heel hartelijk bedankt. Met het geld kan er weer veel onderzoek gedaan worden naar betere medicijnen en kunnen er nieuwe technieken ontwikkeld worden om de patiënten een beter bestaan te geven.

THOLEN
Rommelmarkt/ zomerverkoping:
Op D.V. zaterdag 2 juni zijn er van 10.00 tot 15.00 uur allerlei activiteiten rondom de Grote kerk in Tholen. Er is een uitgebreide rommelmarkt met een groot aanbod. Ook zijn er diverse kramen met groenten en fruit, stroopwafels etc. Op het eetplein kunt u de gehele dag terecht voor vis, friet, snacks of koffie met koek. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten. Tussen 11.30 en 12.00 uur is er een optreden van het Interkerkelijk mannenkoor in de koorkerk. 's Middags tussen 13.00 en 15.00 uur zijn er demonstraties brand blussen.
Koersbal de Meulvliet, 23 mei: 1.Mw.M. v Nijnatten en Mw.R Bolier 33pnt; 2.Mw. H.Schot en Mw. C. Sprenkels 27pnt; 3.Mw. J.Bos en Dhr G.v/d Padt 23pnt; 4. Dhr W.Deurloo en Dhr .D .Molengraaf 22pnt; 5.Mw. H. Lammerse en Mw. D.Molengraaf en Mw. N. Deurloo 15pnt
Thoolse Primeur: Binnenkort hebben we een primeur op Tholen: Staatsbosbeheer heeft voor het eerst de van Haaftenpolder, dit jaar ene middag, beschikbaar gesteld voor een Orchidee- en zeldzame planten excursie. Zaterdag 2 juni om 14.00 uur. Verzamelen kruispunt Hollareweg/Krabbenkreekweg.
Zomerverkoping/rommelmarkt: Op zaterdag 2 juni zijn er van 10:00 tot 15:00 uur allerlei activiteiten rondom de Grote kerk in Tholen. Er is een uitgebreide rommelmarkt met een groot aanbod van o.a. woonartikelen, kinderkleding, boeken en speelgoed. Ook zijn er diverse kramen met groenten en fruit, stroopwafels etc. Op het eetplein kunt u de gehele dag terecht voor vis, friet, snacks of koffie met koek. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten o.a. schminken, springkussen, handletteren, boogschieten en diverse spelletjes. Tussen 11:30 en 12:00 uur is er een optreden van het Interkerkelijk mannenkoor in de koorkerk. 's Middags tussen 13:00 en 15:00 uur zijn er demonstraties brand blussen.
Vrouwenavond: Wil je ontmoeting met andere christelijke vrouwen? Gezelligheid, samen zingen en luisteren naar een spreekster? Meld je dan aan voor de interkerkelijke vrouwenavond van BUtogether. Anneke Polderman, Petra Eerland, Marlies Krijger en Jantine Pollie hebben inmiddels meerdere events georganiseerd en kijken weer uit naar een mooie avond met jou! Op 8 juni in de Koorkerk van Tholen. Aanmelding kan via www.butogether.nl/buevents
U2-dienst: In gemeenschapscentrum Meulvliet in Tholen wordt zondag 3 juni om 15.00 uur een U2-dienst georganiseerd. Het thema is 'Jesus loves U2'. Aan de hand van nummers van de wereldberoemde band U2 wordt een ontdekkingstocht gemaakt. Spreker is Rolant Quist en de band Vision speelt live de nummers van U2. De themadienst wordt georganiseerd door JOIN, een Thoolse interkerkelijke jongerenorganusatie. Iedereen wordt uitgenodigd zijn/haar telefoon mee te nemen. De toegang is gratis, maar er zal een collecte worden gehouden mede ten bate van een goed doel. Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst om het aantal bezoekers te kunnen inschatten. Meer informatie is te vinden op u2dienst2018.wordpress.com en op Facebook via @u2dienst. Aanmelden kan via mail: u2dienst@gmail.com.

OUD VOSSEMEER
Koersbalwedstrijd 22 mei: 1.Mevr.J.v.Houte 25pnt; 2.Mevr.L,Weezenaar 12pnt; 3.Hr.G.Rombouts 12pnt; Hr.N.Moerkerken 12pnt; 4.Mevr.L.Rombouts 8pnt.

ST MAARTENSDIJK
Koersbal 22 mei: 1. C v.Mierlo 45ptn; 2. W Kloet-J Bijnagte 39ptn; 3. A Wielaard-C v Gorsel 25ptn; 4. L Wielaard-B Bijnagte 22ptn; 5. T Breure-C Breure 21ptn.
Spullen voor rommelmarkt/fancy-fair: Zaterdagmiddag 15 september hopen we weer onze jaarlijkse Fancy-Fair/Rommelmarkt te houden op het schoolterrein van Juliana van Stolbergschool. We kunnen nog veel goede spullen voor de rommelmarkt gebruiken en ook schone kinderkleding. Het kan op school worden ingeleverd, Oosterscheldestraat 3, Sint Maartensdijk.

ANNA JACOBAPOLDER
Excursie eendenkooi:
Vrijdag 1 juni 10.00u excursie eendenkooi, Noordweg 51 Anna Jacobapolder. Beleef de natuur in verbondenheid met het eeuwenoude kooikerambacht. Een exclusieve rondleiding, filmpresentatie, bezoek expositie. Aanmelden tot donderdag: 06-51569787. Meer info: www.stichting het zeeuwselandschap.nl [l]