Het laadstation wordt in het trottoir geïntegreerd FOTO STREETPLUG
Het laadstation wordt in het trottoir geïntegreerd FOTO STREETPLUG Foto: StreetPlug

Thools bedrijf komt met
ondergronds oplaadstation

THOLEN - Het Thoolse Bedrijf StreetPlug heeft afgelopen week het eerste ondergrondse oplaadstation voor elektrische auto's in gebruik kunnen nemen in de gemeente Venlo. Samen met Ben Aldewereld (wethouder Venlo) en Ward Stevens (beleidsadviseur) werd de ingebruikname officieel gevierd.

DOOR ONZE REDACTIE

Het Thoolse bedrijf StreetPlug is in april 2016 opgericht. "Het ging om een pilot waarbij de gedachte was om het laadstation te integreren in de stoep", meldt het bedrijf. Door het mijden van extra palen en obstakels boven de grond is het straatbeeld dus rustiger. Het basisidee hiervoor is uitgewerkt door een hbo-student; StreetPlug heeft als start-up het product in ongeveer twee jaar tijd doorontwikkeld. Belangrijkste eisen daarbij waren veiligheid en ongevoeligheid voor water. De kinderziektes zijn er nu wel uit en de StreetPlug is kortom klaar voor gebruik.

Pilot

Twee particuliere bewoners van Venlo meldden zich om als eerste de mogelijkheid te krijgen om de StreetPlug als pilot door dagelijks gebruik te testen. "Het 'onzichtbare laadstation' ligt in het trottoir en heeft een duurzame en moderne uitstraling. Hij meet 60 x 30 x 43 cm (twee stoeptegels) en is belastbaar tot 22 kw. Bovendien mag er gewoon water inlopen, het water management systeem zorgt o.a. ervoor dat de stekker in een duikklok verdwijnt – die wordt dus niet nat."

App

Met een app kun je de StreetPlug lokaliseren en in werking stellen. "Allemaal heel gebruiksvriendelijk." De StreetPlug wordt aangesloten via de huisaansluiting van de eigenaar van het laadstation en is in de toekomst ook publiek toegankelijk.

Belangstelling

StreetPlug ondergaat al internationale belangstelling zoals van lokale gemeentes in Frankrijk en grote auto toeleveranciers. Nu is StreetPlug op korte termijn bezig met twintig pilot projecten in Nederland. In december 2018 gaat de StreetPlug in productie en kunnen bestellingen worden geplaatst, zakelijk zoals particulier.

Kijk voor meer informatie op de website: www.streetplug.nl [l]