Havendagen in Tholen.
Havendagen in Tholen. Foto: Picasa

Druk programma voor Havendagen Tholen

THOLEN - Tholen staat 1 en 2 juni bomvol van de activiteiten tijdens de Havendagen Tholen. In verschillende dagdelen worden activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Op vrijdagmiddag wordt een educatief programma georganiseerd exclusief voor de Thoolse basisscholen. Kinderen van groep 6, 7 en 8 nemen een kijkje aan boord van kotters en de marineschepen. De grote bezoekersdag is op zaterdag 2 juni. Bezichtig diverse kotters rondom het Visplein, duik in de duiktank op het Waterplein, geniet op de kermis of wandel over de uitgebreide kramenmarkt door het centrum.

De grote eye-catcher op het haventerrein is de vloot en roadshow van de Koninklijke Marine met klimwand, brugsimulator en twee marineschepen. Op het laatste moment heeft de organisatie nog 2 bijzondere items aan het programma toegevoegd: de gehele dag is het mogelijk om mee te varen met het bijzondere amfibievoertuig DUKW en om 15.00 uur zal een spectaculaire flyboardemo worden gehouden.

Kotters bezichtigen
Speciaal voor de Havendagen Tholen komt een aantal Thoolse vissersschepen terug naar de stad. Bekijk zaterdag de kotters TH1, TH6, TH9, TH16, TH48 en TH50 van dichtbij en kom naar het Visplein om te zien én te proeven wat er met de vis gebeurt als het eenmaal aan de kade is. Om 12:00 uur en 15:30 uur trakteert het duo Tho en Len bezoekers op een aantal gratis lekkernijen verzorgt door Van de Velde Vis en DZV (De Zeeuwse Vishandel).

Vloot & Roadshow Koninklijke Marine
Jaarlijks bezoekt de Koninklijke Marine een aantal evenementen in Nederland om het publiek kennis te laten maken met de verschillende facetten van dit veelzijdige en bijzondere bedrijf. Tijdens de havendagen komt deze Vloot en Roadshow van de Koninklijke Marine naar Tholen. Op de kade pakt de Koninklijke Marine groot uit. In de brugsimulator van de Koninklijke Marine waan je je in een echt marineschip en navigeer je zelf een marineschip de haven in. Naast de informatiestand komt een tien meter hoge klimtoren, waar je hoog boven het publiek uit stijgt! In de haven zijn de 'Hr. Ms. Cerberus A851' en 'Hr. Ms. Hydra A854', twee van de vier Nederlandse duikvaartuigen van de Cerberusklasse, te bezoeken.

Rondvaarten
Voor een rustige rondvaart neemt de Frisia je zaterdag mee over de Thoolse wateren en het Zoommeer. Maar naast de nodige adrenaline van de kermis en de RIB-experience biedt de Havendagen Tholen nog een bijzondere attractie op het water: de SkyShark. Deze groene haai schiet met een gigantische snelheid vooruit, maak zijwaartse rollen, duikt in het water en springt er dan weer uit! Onder leiding van de piloot maak je een onvergetelijke tocht over en door het water in de enige Seabreacher van Europa.

Feesttent
De plek om overdag even te zitten en tot rust te komen met een drankje zijn de grote feesttent en het foodplein op het havenplateau. Zaterdagochtend begint Koninklijke muziekvereniging Concordia de dag met een speciaal samengesteld Koffieconcert in de tent. Thools zangduo Anita & Ed luidt de middag in. Zaterdagmiddag geven Shantykoren uit de hele regio acte de présence: het Cultikoor uit Tholen, Shantykoor 't Craeyenest uit Roosendaal, Schipperskoor Recht zo die Gaat uit Raamsdonksveer, Shantykoor De Batraven uit Bergen op Zoom en Havenkoor Fortitudo uit Willemstad. Speciaal voor dit evenement zullen alle shantykoren gezamenlijk om 16:30 uur een grote finale brengen.

Feestavonden en Artiestenavond
Om de dag af te sluiten is er op beide dagen een feestavond. Op vrijdagavond 1 juni vindt 'Harbour Style!' plaats, een avond met diverse dj's. Kom springen op de muziek van Miss Puss, DJ Yves, DJ Bartho, Erik 2K en afsluiter The Darkraver. Zaterdagavond 2 juni worden de havendagen afgesloten met de Artiestenavond Tholen. Op het affiche staan de Tholenaren Daniel Bal en Lennard Berrevoets, meidengroep O'G3NE, De Havenzangers, Wolter Kroes en Snollebollekes. De minimumleeftijd voor beide avonden in 16 jaar.
Voor de Artiestenavond zijn de laatste 100 kaarten in de verkoop. Zeker weten dat je niet achter het net vist? Koop dan nu je kaarten of combiticket voor Harbour Style!, de Artiestenavond of een van de andere activiteiten tijdens de Havendagen Tholen via www.tholensterk.nl. Direct op de hoogte zijn van het programma? Volg Tholen Sterk op Facebook. [l]

Havendagen in Tholen.