De Pieterman vist derde wedstrijd van het seizoen

THOLEN - In de derde wedstrijd van het seizoen werden maar 57 vissen, met 18 vissers, gevangen. Een gemiddelde van net 3 per persoon. Een magere vangst dus ook deze keer.

Er werd gevist op een glooiing nabij de Goese Sas. Toen de eerste aasjes werden aangeboden, werden er al direct enkel scharren gevangen. Dat gaf de burger moed! Zeker toen er hier en daar al een tweede visje werd gevangen. Lies Spapen ving kort achter elkaar twee leuke vissen en ook op het achterschip werden kwamen geregeld vissen boven.
Ook Charel Wolvekamp had een mooie draai met drie vissen. Helaas voor hem, viel de grootste van de haak terug in het water, door het op dat moment steeds meer aanwezige zeewier.
Dit bleek uiteindelijk een voorbode van heel veel groen. Dit maakte het vissen vrijwel onmogelijk voor een tijdje. Gelukkig werd het na een klein uurtje weer wat minder vuil.
Toch was het nog niet gedaan met moeilijke omstandigheden voor de vissers, want het werd al maar donkerder en de eerste druppels van wat een stevig bui regen en hagel bleek, vielen al snel. De wind trok flink aan en ook klonken er flinke onweersdonders. De pauze werd iets vervroegd i.v.m. de omstandigheden.
Na de lunch, was het gelukkig wat beter en kon er weer gevist worden. De boot was inmiddels wat gedraaid en met name aan de bakboordzijde kwam geregeld een visje boven.
Vooral Herman Bosman en Jacky Vroegop vingen geregeld een visje. Ook Otto Contant slaagde er in om een fraaie bot van 38 cm aan boord te krijgen. Dit bleek de grootste vis van de dag.
Uiteindelijk bleek Jacky Vroegop de meeste centimeters gevangen te hebben met Herman Bosman op de tweede en John de Visser op de derde plaats.

Uitslag 27 mei
1. Jacky Vroegop 176cm; 2. Herman Bosman 147cm; 3. John de Visser 136cm; 4. Ad Spapen 108cm; 5. Lies Spapen 107cm; 6. Henk ’t Hart 106cm; 7. Joop Hamelink 101cm; 8. Peter Stokkers 80cm; 9. Leen Verkerke 70cm; 10. Charel Wolvekamp 68cm; 11. Albert van Dijk 65cm; 12. Otto Contant 65cm; 13. Mariusz Hus 58cm; 14. Edwin van de Rijssen 44cm; 15. Joerie Stokkers 38cm; 16. Lex Hanser 37cm; 17. Jozef Gryga 19cm; 18. Adri van Elzakker 0 cm.[l]