Verkeersvrije ring rondom de Brede School in Tholen

THOLEN - De Zoekweg wordt voor een groot deel een fietsstraat, de Abraham Beeckmanlaan wordt autovrij gemaakt, er komen aan twee kanten van de Brede School extra parkeerterreinen, de doorsteek tussen de Abraham Beeckmanlaan gaat weer op slot én fietspaden in de richting van de Brede School komen allemaal los te liggen van de autowegen. "Uiteindelijk ontstaat er echt een ring rondom de school, waardoor je langs alle kanten op een veilige manier bij het voormalige Westerpoort College kan komen."

DOOR REMKO VERMUNT

Beleidsmedewerkers An Cats en Kees Meijboom hebben dinsdagmiddag de derde fase gepresenteerd rondom de infrastructuur bij de Brede School. In de zomervakantie van 2016 is het parkeerterrein bij de Spetter al helemaal op de schop gegaan en in de zomervakantie van 2017 werd de Molenvlietsedijk tot aan de rotonde aangepakt. "In de zomervakantie werken bevalt ons goed, omdat er dan geen schoolgaande kinderen zijn." Daarom wordt ook dit jaar een deel van het Masterplan Tholen uitgevoerd in de zomervakantie. Vanaf de rotonde bij de Molenvlietsedijk tot aan de Brede School worden de Zoekweg en de Abraham Beeckmanlaan volledig onder handen genomen. "We willen in ieder geval het deel tot voorbij de Meulvliet in de zomervakantie af hebben, zodat kinderen gewoon naar school kunnen. De rest van het plan kan ook in september nog opgepakt worden." Ook de realisatie van de twee parkeerplaatsen kan eventueel na de zomervakantie.

Fietsverkeer

In het plan, zoals dat afgelopen week gepresenteerd werd, gaat de gemeente uit van het zogenaamde schoolerfprincipe. Dat houdt in dat de jeugd vanuit de school met steeds meer verkeer te maken krijgt. "Je hebt natuurlijk eerst het schoolplein, daarna krijg je de voetpaden en daar worden de kinderen dus geconfronteerd met andere voetgangers, dan volgt een ring van fietspaden en daarna komen de kinderen pas auto's tegen. Zo kunnen ze rustig wennen aan het verkeer", vertelt Cats. Er kan dan ook straks niet recht voor de school geparkeerd worden. "We willen echt promoten dat kinderen (en ouders) op de fiets komen."

Kiss & Ride

Toch is dagelijks bij de Molenvlietsedijk te zien dat veel ouders hun kinderen met de auto wegbrengen. Daarom zijn er straks drie parkeerterreinen rondom de brede school. "Zo proberen we de auto's te spreiden." Er zijn al 136 parkeervakken aangelegd bij De Spetter aan de Zoekweg. "Hier heb je ook een Kiss & Ride-zone om kinderen uit te laten stappen. Aan de oostkant van de school, aan de Meulenvlietsedijk, worden straks 24 parkeervakken gerealiseerd én ook hier komt een Kiss & Ride-zone. Aan de westkant van de brede school, bij de wijk Stadszicht, komt eveneens een parkeerterrein met 24 vakken, maar hier komt een keerlus." Aan de kant van Stadszicht komen ook parkeerplaatsen voor het leerlingenvervoer en bij alle drie de voorzieningen komen mindervalidenplaatsen.

Bereikbaarheid

"De bereikbaarheid van de school moet natuurlijk goed zijn. Zowel voor de ruim achthonderd kinderen, als voor bijvoorbeeld hulpdiensten." Door in gesprek te gaan met de diverse scholen en andere toekomstige gebruikers van het gebouw, is een ontwerp gecreëerd waar iedereen zich in kan vinden. Daarnaast is afstemming gezocht met omliggende wijken, want fietsers mogen wel door de wijk maar auto's worden zoveel mogelijk geweerd uit de woonwijken. "Het woongenot van omwonenden is heel belangrijk." Dat is ook één van de redenen voor de aanleg van de grotere parkeerterreinen. "Anders gaan mensen toch wild parkeren in de wijken en dat willen we niet."

Fietsstraat

De Zoekweg wordt in de nieuwe plannen voor een deel omgetoverd tot fietsstraat. Bij het eerste deel komt een vrijliggend fietspad te liggen aan de kant van het Calvijn College. Daarnaast komt een weg te liggen die onder andere aansluit op het parkeerterrein. Vanaf de Meuvliet wordt de Zoekweg een zogenaamde fietsstraat. Hier zijn auto's dus te gast. "Alleen voor het laden en lossen mogen hier auto's komen. Het is dus niet de bedoeling dat ouders hun kinderen via deze weg af gaan zetten." De parkeerplaats bij de Spetter wordt ook verder afgemaakt. "Dit is nu nog soms een wirwar aan auto's, maar uiteindelijk komt er een mooie in- en uitgang."

Kosten

Voor het gehele plan wordt een flinke som geld uitgetrokken. De gemeente legt zelf minstens één miljoen euro in, maar ook vanuit de provincie Zeeland is een subsidie ontvangen van bijna negen ton. Alles bij elkaar komt de aanleg van de vernieuwde infrastructuur uit op zo'n 2,4 miljoen euro. Volgens wethouder Peter Hoek is het dat allemaal waard. "Je kan zoiets maar één keer goed doen en dit is het juiste moment daarvoor. Je moet investeren in de toekomst van het stadje."

Toekomstmuziek

Naast het hele plan rondom de infrastructuur loopt natuurlijk ook het plan van de brede school. "De verwachting is dat de scholen in mei 2020 hun deuren kunnen openen in het nieuwe gebouw", vertelt wethouder Hoek. Op dit moment is een landschapsarchitect bezig met het ontwerpen van het terrein rondom de Brede School. Zo wordt er onder andere gekeken of er een openbare speelvoorziening gerealiseerd kan worden op wat nu het trapveldje is naast de school. "In de plannen was natuurlijk een andere locatie opgenomen, maar dat gaat niet meer door. Daarom wordt nu gekeken of we de openbare speelvoorziening kunnen combineren met het speelterrein van de school.

Extra voetbalveld

Als de basisscholen allemaal verhuisd zijn, worden de oude schoolgebouwen gesloopt. Zij maken plaats voor een extra voetbalveld voor de Tholense Boys. Om de twee reeds bestaande velden te koppelen aan het derde veld wordt een verbindingspad aangelegd over het schoolterrein van De Kraal die als enige basisschool op zijn oude plek blijft zitten. "Midden in het plan heb je natuurlijk De Kraal, de voormalige gymzaal die nu van Concordia is en het Calvijn College. Zij blijven hier gewoon zitten."