Wat is jouw mooiste beleving op Tholen? ARCHIEFFOTO
Wat is jouw mooiste beleving op Tholen? ARCHIEFFOTO Foto:

Fotowedstrijd voor de 'beleving van Tholen'

THOLEN - Maak jij graag foto's en wil je de beleving van het eiland Tholen promoten? Dan is de fotowedstrijd van Stichting Tholen Beter Bekend echt iets voor jou. Tot begin augustus kunnen fanatieke plaatjesschieters, amateurfotografen en professionele selfie-makers meedoen aan de fotowedstrijd 'Beleef Tholen'. Je maakt daarbij kans op een belevingsweekend op het eiland.

DOOR REMKO VERMUNT

De Stichting Tholen Beter Bekend lanceerde onlangs de volledig vernieuwde website, waarbij recreëren, wonen en ondernemen op het eiland samenkomen in één website: eilandtholen.nl. "De gemeente Tholen is een bijzondere gemeente. Ruim 25.000 inwoners weten dat - bewust of onbewust - en nog veel meer bezoekers ervaren dat tijdens een bezoek of verblijf", stelt Jack Westdorp namens de stichting.

Beleving

Maar, omdat er toch nog veel mensen zijn die niet helemaal weten wat er nou precies allemaal te doen is op het eiland Tholen, is deze speciale fotowedstrijd uitgeschreven. "Ieder ervaart het eiland op zijn of haar eigen wijze." Daarom worden inwoners, bezoekers en recreanten gevraagd naar hun beleving op Tholen middels een foto. "Inzenders krijgen een podium om hun belevingsfoto's te laten zien, om gekozen te worden tot maandwinnaar of dat hun foto's onderdeel worden van een reizende fototentoonstelling." Zo zijn de foto's bijvoorbeeld van 8 tot 22 september te zien in een aantal exposities van Kunstkamer Holland Huis in Scherpenisse. "Zo worden de ingezonden beelden meteen gebruikt voor het doel van de stichting: Tholen beter bekend maken."

Prijzen

De expositie in het Kunstkamer vormt tevens het moment dat ook het publiek mag bepalen welke foto hun favoriet is. De publieksprijzen worden uitgereikt op vrijdag 12 oktober, tijdens de opening van de Week van de Streek die ieder jaar in de herfstvakantie wordt georganiseerd. Daarnaast wordt ook iedere maand een aparte maandfoto gekozen en aan het eind van het traject bepaald een vakjury welke inzender een Thools belevingsweekend gaat winnen. De vakjury bestaat onder andere uit het marketingteam van de stichting én fotograaf Iman Fase.

'Foto's worden onderdeel van een reizende
fototentoonstelling'

Onderwerp

Fotografen mogen zelf bepalen wat ze fotograferen, als het maar draait om de beleving. "Dus inwoners en bezoekers die genieten van de natuur, de cultuur, de historische omgeving of de rust. Maar ook werknemers die opgaan in hun werk of ondernemers die trots zijn op hun Thoolse onderneming", legt Jack Westdorp uit. Kortom: hoe beleef jij Tholen? Wat verbaast je? Wat maakt Tholen voor jou uniek? Wat moet de buitenwereld écht weten? Welke grappige taferelen of gekkigheid kom je tegen? Waar geniet je van en wat maakt je blij?

Voorwaarden
De ingezonden foto's moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten de personen die op de fotobeelden te zien zijn, toestemming hebben gegeven. De overige voorwaarden en technische specificaties voor het aanleveren zijn terug te vinden op de www.eilandtholen.nl, op te vragen door een mail te sturen naar website@eilandtholen.com of te bellen met Jack Westdorp op 06-53935773. [l]

Promotie

De Stichting Tholen Beter Bekend is ruim twee jaar geleden opgericht met als doel het promoten van de gemeente Tholen. Het doel van de stichting is om te investeren in de aantrekkelijkheid van Tholen en de promotie hiervan. Hiermee zetten ze het werk voort dat vanuit de gemeente in samenwerking met Rabobank Oosterschelde, Economische Impuls Zeeland en Samenwerkende Recreatie Tholen in 2014 in gang is gezet. De gemeente Tholen heeft als doel afgesproken om binnen tien jaar vijf procent meer inwoners, toeristen en bedrijven naar de gemeente te halen.