Het gekregen bedrag wordt door De Schutse gebruikt voor de jaarlijkse vakantie met de bewoners. FOTO MARIJN RIEMENS
Het gekregen bedrag wordt door De Schutse gebruikt voor de jaarlijkse vakantie met de bewoners. FOTO MARIJN RIEMENS Foto: Marijn Riemens

De Schutse ontvangt 1500 euro voor vakantie

SINT-ANNALAND - Zorgcentrum De Schutse uit Sint-Annaland heeft een cheque van 1500 euro in ontvangst mogen nemen. Het bedrag is bij elkaar gespaard door inwoners van de gemeente Tholen die meedoen aan het spaarpuntenprogramma van stichting SamenDoen. "Met het geld kunnen we de extra kosten van onze vakantie dekken", aldus een blije Petra Bolier, eerste medewerkster activiteitenbegeleiding van De Schutse.

DOOR MARIJN RIEMENS

Bij het feestelijke moment waren vier mensen aanwezig, onder wie bestuurder van De Schutse Peter Kok en Niek Jansen, vertegenwoordiger van SamenDoen voor Tholen. Hij had de eer om de cheque te overhandigen aan Petra Bolier. ''Ieder jaar gaan de bewoners en medewerkers van De Schutse gezamenlijk op vakantie'', vertelt Petra. ''Dit jaar verblijven we in september twee mid-weken op Landgoed De Biestheuvel in het Noord-Brabantse dorp Hoogeloon.

De cliënten hebben vaak extra zorg nodig, bijvoorbeeld rolstoelvervoer. Ook de boodschappen en de activiteiten die we met de bewoners ondernemen, kosten natuurlijk geld'', vervolgt Bolier. ''Met het bedrag dat we van SamenDoen op Tholen ontvangen, hopen we deze kosten te kunnen financieren.''

SamenDoen op Tholen

SamenDoen op Tholen is sinds 1 mei van dit jaar een zelfstandige stichting. ''Dat idee speelde al heel lang", stelt Jansen (75). "We hebben nu een kantoor in de Hoogstraat in Tholen. Daar kunnen mensen langskomen die vragen hebben over SamenDoen op Tholen. Ook zit ik iedere donderdagochtend in De Schutse in Sint-Annaland om uitleg te geven over het systeem."

'Met het geld kunnen we de extra kosten van
onze vakantie dekken'

Om de oprichting van SamenDoen op Tholen te vieren, is er speciaal voor alle mensen die nog geen pasje hebben een actie op touw gezet. Op de eerste honderd aangevraagde pasjes zet SamenDoen op Tholen alvast een aantal punten. Dat kunnen er vijfhonderd, maar ook 5000 zijn. Ook voegt de organisatie daar nog willekeurig een waardebon van een deelnemende winkelier aan toe.

Spaarpuntensysteem

SamenDoen is een spaarpuntensysteem dat in de gemeenten Tholen en Bergen op Zoom wordt gehanteerd. Met deze methode worden maatschappelijke organisaties financieel ondersteund. Iedereen die bij één van de deelnemende winkels of organisaties voor een bepaald bedrag aan producten aanschaft, ontvangt punten op zijn SamenDoen-spaarpas. Eén spaarpunt is een eurocent waard. Mensen kunnen voor zichzelf sparen, maar ook voor een zelfgekozen goed doel. Een deel van de punten gaat dan naar dit initiatief. Op de website van SamenDoen kunnen leden aangeven voor welk doel zij willen sparen. Wordt dit niet gedaan, dan worden de punten toegekend aan het algemene spaardoel wat door de organisatie zelf wordt vastgesteld. Punten op de eigen spaarpas mogen bij alle deelnemende winkels worden uitgegeven. Zo kun je bijvoorbeeld met de punten die je bij de bakker hebt gespaard korting krijgen bij de slager.

Het is nog niet bekend voor welk doel de Thoolse deelnemers de komende twee maanden sparen. Voor meer informatie over de zorgactiviteiten van De Schutse of het spaarpuntensysteem van SamenDoen kunnen mensen terecht op de websites www.schutsezorgtholen.nl of www.samen-doen.nl. [l]

SamenDoen

Bent u woonachtig in de gemeente Tholen en wilt u ook meedoen met het spaarsysteem? Dat kan! Op de website van SamenDoen kunt u zich kosteloos registreren. U ontvangt vervolgens uw spaarpas keurig op de mat. Zo profiteert u van kortingen en draagt u bij aan een goed doel.