De ontlading bij Tholense Boys was enorm na het bereiken van de finale. FOTO FRITS SIMONS Foto: Frits Simons

Tholense Boys in finale na enorme slijtageslag

DINTELOORD – Na een sterk beladen wedstrijd met verlenging en strafschoppen is Tholense Boys erin geslaagd om voor de derde keer in successie de finale te bereiken voor promotie naar de tweede klas. Na 90 minuten spelen was het 2 – 2 en in de verlenging kwamen beide ploegen niet meer tot echt voetballen vanwege vermoeidheidsverschijnselen. Dave den Boef werd de matchwinnaar met de laatste strafschop.

DOOR FRITS SIMONS

Het eerste half uur van de wedstrijd was duidelijk voor Tholense Boys. Prinsenland uit de tweede klas kwam er niet aan te pas. Het spel werd voornamelijk gespeeld op de hun helft . Telkens moest de Dinteloorders aan de rem trekken om de aanvallers van Tholen te stoppen. Al snel trok scheidsrechter R. van Dee de gele kaarten om de rust te bewaren. Er kwamen wat kansen voor Tholen en in de 16e minuut was he verdiend raak. De keeper van Dinteloord liet de bal los bij een schot en topscorer Dave den Boef was er als de kippen bij om de bal in te tikken: 0 – 1. Nu moest Prinsenland wel komen en dat deden ze ook. Tholen hield ze goed tegen maar het spel verplaatste zich steeds meer naar de Thoolse helft. Na wat schoten op afstand werd in de 40e minuut de Thoolse defensie helemaal uitgespeeld via rechts. Sven Damen scoorde van dichtbij: 1 - 1. Tholense Boys leek aangeslagen en werd steeds meer teruggedrongen.

Gelijke stand
In de tweede helft ging het al snel mis met de Tholenaren. Een defensieve fout, een verkeerde inschatting van de verder uitstekende Thoolse keeper en een boogbal van Jonathan Francisca in de 49e minuut betekende 2 – 1 voor de thuisploeg. Tholen moest risico's gaan nemen om de gelijkmaker te forceren. Prinsenland haalde alles uit de kast om dit te voorkomen en zodoende werd het eindelijk een aantrekkelijke wedstrijd. Prinsenland kreeg hierdoor ruimte en verschillende kansen maar de derde treffer ging er niet in. Trainer Erwin de Nijs zette alles op alles en haalde Luc van de Berg, Sam Nieuwkoop en Roel de Nijs naar de kant voor respectievelijk Hans Willem Hopmans, Mitchel Jansen en Michael Schot. Alles of niets. De opzet lukte in de 85e minuut toen aanvoerder Auke Bovenberg keihard raak kopte uit een corner: 2 – 2. Prinsenland leek rijp voor de slacht maar Tholense Boys maakte het karwei niet af in de resterende minuten zodat een verlenging noodzakelijk was.

Helemaal op
In de verlenging werd er nog nauwelijks gevoetbald. Alleen maar harde trappen van weerskanten en hopen dat de bal een keer goed viel. Tholense Boys had de meeste adem maar kon niet scoren. Prinsenland had vorige week ook al 120 minuten nodig gehad om Noad'67 op de knieën te brengen. Beide team waren na 120 minuten helemaal op.

Strafschoppenserie
De spanning was te snijden. Lennard Marsman schoot de eerste penalty keihard raak. De eerste strafschop van Prinsenland ging ver over. Daarna schoten de Tholenaren nog 2 keer raak terwijl Prinsenland nog een keer tegen de paal schoot. Michael Schot kon de beslissing brengen maar faalde. Dave den Boef schoot gelukkig wel raak. Prinsenland degradeert en Tholen moet in de finale tegen het op dit moment onverslaanbare Wieldrecht. Smerdiek promoveerde door in Oosterland met 3 – 2 te winnen van Duiveland. [l]