Afbeelding
Foto:

Zomerkleding: wat kan wel en wat niet?

Op dagen dat de mussen zowat van het dak vallen en jij moet werken op een (warm) kantoor, ga je het liefst zo luchtig mogelijk gekleed.

De vraag is wel hoe ver je daarin kunt gaan. Eigenlijk is het heel simpel: is er binnen jouw bedrijf sprake van een dresscode, dan dien je die natuurlijk gewoon na te leven. Is die er niet, dan hangt het volledig af van wat je zelf wenselijk vindt om aan te trekken zonder daarbij je werkgever en collega's voor het hoofd te stoten.

Broek

Ook al wordt het nog zo warm: het is van belang zoveel mogelijk een aanvaardbare dresscode in acht te nemen. In het algemeen is het dan beter om toch te kiezen voor die lange broek; korte en driekwart broeken beter van niet. Mannen: zorg verder dat het eventueel aanwezige borsthaar bedekt blijft!

Rokje

Voor de dames die een rokje willen dragen: dan wel tot net boven de knie (of langer). Verder mogen de schouders absoluut niet zichtbaar zijn, dus wandel niet het kantoor binnen met spaghettibandjes of een hemdje. En pas op met je decolleté. Het kan, maar houdt het wel een beetje subtiel.

Sandalen

Qua schoeisel is het raadzaam de slippers achterwege te laten. Nette sandalen kunnen dan weer wel, hoewel dat van vrouwen net wat makkelijker wordt geaccepteerd dan mannen.[l] FOTO SHUTTERSTOCK