Afbeelding
Foto:

WK voetbal kijken? Dat doe je maar thuis!

'We' zijn er weliswaar zelf niet bij dit jaar op het WK voetbal in Rusland, maar dat neemt niet weg dat het toernooi in Nederland niet gevolgd wordt. Hoewel de intensiteit daarvan toch anders is dan in de jaren dat Oranje wel – en meestal met veel succes – deelnam.

Een die hard voetbalkijker die het liefst zo weinig mogelijk wedstrijden van het WK mist kan het best in deze periode zijn vakantie plannen, met name omdat er ook duels worden gespeeld om 14.00 en 17.00 uur. En dat is normaal gesproken onder werktijd.

Streams

Omdat we leven in een tijd van live streams is voetbal kijken op het werk op je computer of je telefoon in principe geen enkel probleem. In principe, want je werkgever of leidinggevende gaat dit natuurlijk zwaar afkeuren.

Overleg

Wat eventueel wel kan is dat je in overleg met je werkgever of leidinggevende afspreekt dat jij je werkuren afstemt op de wedstrijden die je graag van het WK voetbal 's middags wil zien. Dat zou in de praktijk kunnen betekenen dat je – indien mogelijk – 's morgens enkele uren eerder begint om 's middags wat eerder naar huis te kunnen, dan wel dat je gewoon eerder stopt om op een later tijdstip de opgenomen uren in te halen. Zo hoef je in principe toch niks te missen van het miljoenenbal in Rusland.[l] FOTO SHUTTERSTOCK