Afbeelding
Foto: PIXABAY

Aftellen voor de zomervakantie

Mensen die zweren bij de traditionele zomervakantie zijn waarschijnlijk de dagen al aan het aftellen. Even weg van het werk en een paar weken relaxen om volledig tot rust te komen in ons inmiddels drukke (maatschappelijke) bestaan.

Zo'n beetje in de jaren zeventig van de vorige eeuw ontstond het fenomeen waarbij met het hele gezin in de auto in een dag of twee dagen tijd naar de camping in bijvoorbeeld Frankrijk, Italiƫ of Spanje werd gereden. Doorgaans met een volle imperiaal op het dak van de wagen of een vouwwagen dan wel caravan achter de auto.

Vliegtuig

In de jaren tachtig kwam daar het fenomeen vliegreizen bij. Frankrijk, Italiƫ en Spanje zijn nog steeds heel erg populair, maar de vakantiemogelijkheden zijn als gevolg van deze ontwikkeling vandaag de dag natuurlijk ongekend groot. En caravans? Ze zijn er nog steeds en zijn ook ideaal voor een binnenlandse vakantie trouwens.

Last minute

Het enige wat je hier niet in de hand hebt zijn de weersomstandigheden. Verzekerd zijn van een zonnige vakantie is helaas niet op Nederland van toepassing. Dat is ook de reden dat veel mensen op het laatste moment - het woord zegt het al - kiezen voor de last minute vakantie wanneer de weersverwachtingen voor de lange termijn tegen dreigen te vallen.[l] FOTO PIXABAY