Afbeelding
Foto: Archief Stichting Wielerdorp Rijsbergen

Merci beaucoup!

Veel werkplekken in Nederland krijgen tijdens de zomer toch een heel klein vleugje Frankrijk. En dan niet omdat er plotsklaps met de zogeheten Franse slag arbeid zou worden bericht. Nee, het heeft alles te maken met hét wielerspektakel van het jaar: de Tour de France.

Je kent ze wel: de collega's die zich als rasechte wielerkenner profileren. Ze weten alles over de verschillende deelnemende ploegen, hun renners en de routes die er worden gefietst. De jaarlijkse Tour-pool wisten ze binnen een mum van tijd feilloos in te vullen. Op alle ontwikkelingen die tijdens de Tour plaatsvinden worden bij het arriveren op de werkvloer meteen even van kritisch commentaar voorzien.

Uiteraard worden hierbij de eerder gedane prognoses uitvoerig bejubeld dan wel vakkundig bijgesteld, afhankelijk van de geleverde prestaties van de renners, mogelijk opgelopen blessures en eventuele schandalen waarin zij tijdens de Tour op onfortuinlijke wijze verwikkeld zijn geraakt. Tussentijds wordt u ook nog bijgepraat over tijdritten en bergetappes.

Zelf geen wielerliefhebber? Troost u met de gedachte dat na zondag 29 juli alles weer 'back to normal' is.

Laat uw collega's dus dagelijks even uitrazen en probeer ze hun enthousiasme vooral niet te ontnemen. Dat is onbegonnen werk. Dank u voor uw begrip. Of, op z'n Frans: merci beaucoup![l] FOTO ARCHIEF STICHTING WIELERDORP RIJSBERGEN