Team care 4 You organiseert een leuk buurtfeest voor de Ambachtenwijk FOTO REMKO VERMUNT
Team care 4 You organiseert een leuk buurtfeest voor de Ambachtenwijk FOTO REMKO VERMUNT Foto:

Buurtfeest in de maak voor Ambachtenwijk

THOLEN - Met een rommelmarkt, een speurtocht voor de kinderen en een straat-bbq staat er van alles op de planning voor bewoners van het voormalige Tranendal. Team Care 4 You organiseert op 8 september een buurtfeest voor alle inwoners van de 'nieuwe' Ambachtenwijk.

DOOR REMKO VERMUNT

Ongeveer anderhalf jaar geleden werd vanuit de gemeente Tholen een bewonersbijeenkomst opgezet om nieuwe ideeën op te doen voor deze wijk. De opkomst was hoog, toch zeker als je nagaat dat het eigenlijk om vier straten gaat. Tijdens deze eerste bijeenkomst werd meteen besloten om de naam aan de passen naar de Ambachtenwijk. Een nieuwe naam en een nieuw elan voor de Kuijpersdreef, Touwslagersdreef, Gareelmakersdreef en de Zoutziedersdreef. "Het is net als de gezellige Jordaan in Amsterdam", aldus Bianca Noomen die als projectleidster vanuit de gemeente vanaf het begin bij het project betrokken is.

Care 4 You

Verschillende bewoners hebben de handen ineengeslagen om de sociale cohesie in de wijk te versterken. Zo wordt er gewerkt aan het opzetten van een buurtpreventieteam en het organiseren van leuke evenementen. Het buurtfeest wat op zaterdag 8 september op de planning staat is er daar één van. Een groot deel van de activiteiten op deze dag zijn al bekend gemaakt. Zo wordt de opening om 10.00 uur verricht door de drumband De Kuip. Met muziek en vreugde zorgen zij sowieso voor een mooi begin van de dag. Om 11.00 uur komt burgemeester Ger van de Velde - de Wilde langs om een spelkist en het nieuwe naambord van de Ambachtenwijk te onthullen.

Rommelmarkt

Daarnaast wordt er op deze dag een rommelmarkt georganiseerd. "Vorig jaar hebben we een rommelmarkt opgezet en omdat dit zo'n enorm succes was, doen we dat dit jaar gewoon weer! Zo kom jij van je spulletjes af en is een andere buurtbewoner er weer heel blij mee en zo helpen we elkaar." Wie een plekje op de rommelmarkt wil reserveren kan nog een e-mail sturen naar ambachtenwijk-tholen@outlook.com. "Wel is het de bedoeling dat je je spullen na afloop weer meeneemt naar huis of zelf weggooit in de vuilnisbakken. De spullen mag je niet op straat laten liggen."

BBQ

Voor de kinderen is er op deze dag ook van alles te beleven. Zo is er een speciaal spelletjesprogramma, maar ook een spannende speurtocht. Daarnaast zijn er nog een aantal verrassingen, maar deze blijven geheim tot 8 september. Het buurtfeest wordt afgesloten met een straatbarbecue. "Hiervan is de bedoeling dat je je eigen (halal) vlees of vleesvervangers meeneemt." Daarnaast zorgt iedereen voor bijvoorbeeld salade, brood en sausjes. Opgeven kan via de mail onder vermelding van je naam en het aantal personen: ambachtenwijk-tholen@outlook.com "Wij zorgen voor tafels, stoelen en drinken. Samen gaan we er een gezellige dag van maken en genieten."

'Samen gaan we er een gezellige dag van maken'

Ambachtenwijk

De activiteiten die de laatste maanden georganiseerd worden in de wijk moeten de sociale cohesie versterken. Volgens Bianca Noomen zeiden mensen eerst geen gedag tegen elkaar en er werd niet samengewerkt. Verschillende evenementen zorgen ervoor dat de bewoners meer in contact komen met elkaar. Dat is bijvoorbeeld goed gelukt tijdens de kerstbijeenkomst van vorig jaar. "Opeens stonden mensen allemaal met elkaar te dansen en te zingen. Het was echt gezellig." Inmiddels proberen de bewoners elkaar meer te helpen, waar je ook vandaan komt. De groep waarmee activiteiten worden opgezet is ongeveer tien mensen groot, maar als er iets groots georganiseerd wordt, komen er extra mensen helpen.[l]

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/Care4YouTholen/, aanmelden voor het buurtpreventieteam kan via ambachtenwijk-tholen@outlook.com.