Afbeelding
Foto:

Who let the Poesie Out XL

SINT-ANNALAND - De line-up voor de tweede editie van het outdoorfestival Who let the Poesie Out XL liegt er niet om. Op zaterdag 8 september wordt de ijsbaan aan de Koelhuisweg in Sint-Annaland weer omgetoverd tot festivalterrein en er prijken ook dit jaar weer een paar mooie namen op het affiche.

DOOR REMKO VERMUNT

De eerste editie van Who let the Poesie Out XL liep vorig jaar letterlijk in het water. Door de regen kwamen er minder bezoekers dan op voorhand was gedacht. "Het terrein was zeiknat", vertelt Melvin van Ast. Toch is besloten om ook dit jaar een outdoorversie te organiseren van het al oudere Poesie Lunch. Onder deze naam werd de afgelopen jaren in café An de Sloovewerd een speciale dj-avond gehouden. Twee keer in het jaar kwamen hier zo'n honderdvijftig tot tweehonderd mensen op af. Toch merkte de organisatie dat de jeugd steeds meer naar festivals gaat. Daarom werd besloten om zelf ook een festival te organiseren.

Line-up

Het idee voor het ééndaagse festival komt van Andre van Ast, Barry de Jong en Dennis Oostdijk. Zij krijgen daarnaast hulp van Wim de Leeuw, Malcolm Macgregor, Jeffrey Smits en Melvin van Ast. Hoewel het als een lolletje begon, hebben de heren doorgepakt met een echt festival als eindresultaat. Met optredens van Darkraver, Outsiders, Yves, DJ Boyd, The X-clusive, Unleashed Fury en dj Bartho heeft de organisatie ook dit jaar een mooie line-up op het programma staan. "We willen laten zien dat we toch iets leuks kunnen organiseren hier op Sint-Annaland. De mensen die er vorig jaar waren vonden het super leuk en daarom gaan we het dit jaar nog een keer proberen." Zelf kijkt Melvin vooral uit naar het optreden van Darkraver en Outsiders. "Als die twee samen gaan draaien, dan wordt het altijd één groot feest. Samen met Yves zijn dat de namen die het dit jaar moeten gaan doen."

'Als die twee samen gaan draaien, dan wordt het altijd één groot feest'

Locatie

De ijsbaan is voor de heren de ideale locatie voor dit feest: er zijn voldoende parkeerplaatsen en als de wind goed staat, hebben de omwonenden geen last van de muziek. Het festivalterrein aan de Koelhuisweg opent op zaterdag om 15.00 uur en duurt tot 23.00 uur. "Zo kunnen de omwonenden toch op tijd naar bed, mochten ze toch last hebben van het geluid." Op het terrein wordt een overdekt podium opgebouwd en er komen vloerpanelen te liggen als een soort dansvloer. "We zijn dit jaar veel beter voorbereid op de weersomstandigheden. Daarnaast maken we het terrein wat kleiner, zodat het wat knusser is als er minder bezoekers komen." Dit jaar hoopt de organisatie op zo'n driehonderd tot vierhonderd bezoekers. "Als het er meer zijn dan vorig jaar, dan zijn we eigenlijk al blij." [l]