thoolse-mijl-large
thoolse-mijl-large Foto:

Twee starttijden voor de derde editie Thoolse Mijl

OESTERDAM - Andy van der Velde organiseert op zaterdag 8 september een nieuwe, derde editie van de zwemtocht: de Thoolse Mijl. Voor het eerst in de geschiedenis van de zwemtocht wordt er gewerkt met twee starttijden.

DOOR REMKO VERMUNT

De Thoolse Mijl is een zwemtocht die start vanaf het strand aan de Oesterdam. In een tocht van 1,85 kilometer proberen de zwemmers zo snel mogelijk de finish te bereiken bij het haventje van Strijenham. "Een redelijke zwemmer kan de afstand van 1850 meter met gemak binnen een uur uitzwemmen", aldus Andy van der Velde. Om ook de minder goed getrainde zwemmers een kans te geven, wordt dit jaar gewerkt met twee starttijden: 15.15 en 15.30 uur. "Zo willen we de zwemmer die verwacht meer tijd nodig te hebben voor de Thoolse Mijl extra ruimte bieden."

Veiligheid

Deelnemers kunnen zich tot 14.45 uur aanmelden bij de wedstrijdleiding. Bij zowel de start als de finish is er voldoende parkeergelegenheid op loopafstand. De organisatie stelt een voertuig beschikbaar om kleding en persoonlijke spullen naar de finish te brengen. "Deelname is volledig op eigen risico." Bij het inschrijven verklaren de deelnemers geen medische/ lichamelijke problemen te hebben die deelname tijdens de Thoolse Mijl 2018 kunnen verhinderen.

"In verband met de veiligheid haalt de organisatie de zwemmers, die het 1 kilometerpunt niet binnen een half uur hebben gehaald, uit het water." Gebruik van een safetyfloat, zwemboei of 'vosje' is verplicht.