Blokfluitgroep bracht sfeer in de Annahof
Blokfluitgroep bracht sfeer in de Annahof Jannie Westdorp

Leerlingen Casembrootschool verzorgen mini-concert op de binnentuin van de Annahof

SINT-ANNALAND - Ruim veertig leerlingen van de openbare lagere school De Casembroot kwamen voor de bewoners van de Annahof een mini-concert verzorgen op hun blokfluiten. Dit allemaal onder leiding van hun docente Carla Westdorp. Vele bewoners konden vanaf hun balustrade mee genieten, maar andere kwamen naar de binnentuin om het van dichtbij gade te slaan.

Ook enkele cliƫnten van de dagopvang De Kooie, onderdeel van zorgcentrum De Schutse die gehuisvest zijn in de Annahof genoten met een van hun begeleidster mee. Het optreden zou eerst in de laatste week voor de zomervakantie plaats vinden, maar werd afgelast vanwege droevige omstandigheden bij medebewoners van de Annahof.

Echte muzikanten
De kinderen kwamen onder begeleiding van hun juf met hun instrument en lessenaar in de hand van school naar de Annahof gewandeld als echte muzikanten. Ze installeerden zich aan de achterzijde van de binnentuin, zodat ze voor ieder goed zichtbaar en hoorbaar waren. De torenklok sloeg 10 keer en daarna brachten ze hun eerste lied ten gehore. Het bracht gelijk een gezellige en saamhorige stemming teweeg. De blokfluitgroep is een klassikaal gebeuren voor de groepen vier en vijf van de school, wat vijf jaar geleden is begonnen. Deze morgen waren er nog enkele leerlingen uit groep zes bij aanwezig mede doordat het optreden was uitgesteld tot na de vakantie. Voor hen was deze morgen tevens afscheid van de club en hebben na het optreden hun blokfluit ingeleverd. Maar tijdens dit optreden hebben ze hun steentje nog goed bijgedragen. Ze brachten verschillende liedjes ten gehore die met een applaus van de toeschouwers werd beloond. Er werden zelfs solo's ten gehore gebracht. Dat de leerlingen muzikaal goed zijn onderbouwd is geen twijfel mogelijk. Een van de bewoonsters van de Annahof was jarig. Spontaan werd ze door het groepje toegezongen met een driewerf hoera. Na hun optreden werden ze door de voorzitter van de bewonerscommissie bedankt en stonden de bekertjes limonade en een snoepzakje met bedankje voor hun klaar. [l]