Youssef Alrahil krijgt eerste Sjors-boekje

OUD-VOSSEMEER - Wethouder Jan Harmsen heeft afgelopen week op Die Heenetrechtschool in Oud-Vossemeer het eerste Sjors Sportief/ Sjors Creatief-boekje overhandigd aan Youssef Alrahil.

DOOR REMKO VERMUNT

Ieder jaar krijgen leerlingen de kans om op de omslag van het boekje te staan met een mooie tekening. Youssef heeft dit jaar de winnende tekening gemaakt. Na de uitreiking van het eerste boekje, kregen ook alle andere kinderen uit het basisonderwijs het boekje overhandigt.

Workshops

In het Sjors Sportief / Sjors Creatief-boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. "Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente", aldus de gemeente Tholen. Zo hoeven zij niet eerst lid te worden om een sport of culturele activiteit uit te proberen. Vorig schooljaar schreven maar liefst 800 kinderen zich in.

Activiteiten

Kinderen uit de gemeente Tholen kunnen kennismaken met meer dan 50 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, lasergamen, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatieveling is gedacht, denk hierbij aan astrologie, muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kortom, keus genoeg. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Kijk voor meer informatie op www.sjorssportief.nl.[l]