Busvervoer Mars voor het Leven in 2018 breder opgezet

THOLEN - Voor het eerst sinds 25 jaar werd in 2017 vanuit Tholen busvervoer georganiseerd naar de Mars voor het Leven. Dit jaar zal voor de 26ste keer de mars worden gehouden. Deze mars vindt plaats op zaterdag 8 december 2018 op het Malieveld in Den Haag.

Met deze mars vragen diverse organisaties, verenigt in het Platform Zorg voor Leven specifiek aandacht voor de onderwerpen abortus en euthanasie. De praktijken rond abortus en euthanasie geven aanleiding voor het kenbaar maken van de alternatieven en besluiten dienen zorgvuldig genomen te worden. De grote impact en de nodige zorg daardoor voor de persoon in kwestie en betrokkenen is reden tot zorg. Schuldgevoelens en de dwang om te komen tot abortus kan leiden tot psychische nood en depressiviteit. Een goede balans in informatieverstrekking over de impact van abortus, de werkwijze en de mogelijke alternatieven is dan ook nodig.

Grote belangstelling

In 2017 was er grote belangstelling voor het busvervoer. Maar liefst twee bussen vertrokken deze dag naar het Malieveld in Den Haag. Ook in 2018 zal er vervoer worden georganiseerd. Aanleiding hiervoor is de grote belangstelling in 2017 en de diverse vragen die de werkgroep inmiddels heeft ontvangen om het vervoer opnieuw te organiseren.

Anders dan in 2017 wordt er overwogen om meerdere opstaplocaties verspreid over het eiland te realiseren. Hiermee komen we een grote groep belangstellenden tegemoet en maken we het eenvoudiger om mee te reizen naar de Mars voor het Leven.

Vrijwilligers gevraagd

Om het busvervoer opnieuw te kunnen organiseren is de werkgroep opzoek naar vrijwilligers in alle kernen van de gemeente Tholen. De tijdsinvestering is minimaal en zal met name bestaan uit het lokaal onder de aandacht brengen van de Mars voor het Leven, de inschrijvingen uit de eigen kern te verwerken en op de dag zelf aanwezig te zijn bij de opstapplaats. Graag komt de werkgroep dan ook in contact met personen die het doel een warm hart toedragen en bereid zijn zich enkele uren in te spannen voor het doel. Opgave kan via het e-mailadres: mars-tholen@solcon.nl.

Week van het Leven 2018

De mars zal worden gehouden op zaterdag 8 december en is daarmee de afsluiting van de Week voor het Leven die gehouden zal worden van 26 november tot en met 8 december 2018. Het thema van deze week is ‘open je ogen voor het ongeboren leven’. Zie voor meer informatie: www.weekvanhetleven.nl. [l]