Damseizoen weer gestart

THOLEN - Het damseizoen 2018-2019 is weer begonnen, en zoals gebruikelijk stond het vriendschappelijk treffen Tholen - Flipland weer op het programma.

Al jaren weet Tholen deze ontmoeting te winnen doch de Fliplanders waren zeer gemotiveerd om zich niet weer naar naar de slachtbank te laten leiden.

Op bord 6 troffen Simon Schot en Nico Flikweert elkaar met een zege aan Fliplandse zijde, Helaas voor Flipland liet Han van de Velde halverwege de partij een steekje vallen tegen Andre Kousemaker deze laatst moet je geen cadeautjes geven want hij pakt ze direct aan, tussenstand derhalve 2-2.

Ondertusssen hadden remise specialisten C Droogers [Tholen] en Ron Jongejan [DSVF] vrede gesloten met een gelijk spel.

Op bord 3 was Hans van Akkeren te sterk voor G van de Velde 2-0. Tussenstand 5-3 voor Tholen.

Op bord 1, de strijd tussen de clubkampioenen van beide verenigingen Henk Gunter en Aart Slager, welke na een lange strijd ook in remise eindigde.

Op bord 4 waren Wim van Dijke tegen Willem Drenth nog volop bezig in een gelijkwaardige stand hoewl Wim toch wel iets beter stond gelukkig voor Willem zette Wim zijn voordeel aan de linkerflank niet door waardoor hij er nog een remise kon uitslepen. Eindstand 7-5.voor Tholen.

In Waddinxveen en Rijnsburg werd onlangs een sneldam toernooi gehouden. Ron Jongejan werd 5e, A Slager 6e en Han van de Velde 7e in Waddinxveen

In Rijnsburg behaalde A Slager 7 punten uit 7 wedstrijden in de 1e klas. Han van de Velde werd met 5 punten 21e in deze klasse.

Dinsdag 18 september start men in Sint Philipsland met de onderlinge clubcompetitie. [l]