Koning en koningin brengen bezoek aan Tholen

THOLEN - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen dinsdag 16 oktober een streekbezoek aan de gemeenten Tholen en Schouwen-Duiveland.

DOOR REMKO VERMUNT

Het Koninklijk Paar begint de dag op Schouwen-Duiveland met een bezoek aan Renesse, Kerkwerve en Bruinisse. Vanuit de haven van Bruinisse maken de Koning en Koningin in een politieboot de overtocht naar Sint Philipsland.

Sint Philipsland

Burgemeester Ger van de Velde - de Wilde zal het Koninklijk Paar opwachten in Sint-Philipsland, waarna de koning en koningin in restaurant 't Veerhuis in gesprek gaan met verschillende vertegenwoordigers uit de agrarische wereld.

Sint-Annaland

Het werkbezoek wordt vervolgd met een bezoek aan Zorgcentrum De Schutse in Sint-Annaland. Zij spreken onder meer met inwoners, vrijwilligers en zorgverleners over diverse burgerinitiatieven, nieuwe zorgconcepten, mantelzorg en de integratie van statushouders.

Tholen

Het bezoek wordt afgesloten in Tholen. Hier krijgt het Koninklijk paar onder andere een rondleiding bij HEMI Winkelinrichting en er is een bedrijvenmarkt. Het bezoek eindigt met een informele ontmoeting met mensen die bij de organisatie van dit bezoek betrokken waren. [l]