Geen hoge(re) eisen of kosten voor evenementen

THOLEN - Het afgelopen jaar zijn er vier evenementen geweest die uiteindelijk niet zijn doorgegaan, maar dat ligt niet aan hogere eisen van de gemeente.

DOOR REMKO VERMUNT

Dat stelt het college van burgemeester en wethouders op vragen van Anco Fase. De VVD'er stelde onlangs vragen aan het college toen bekend werd dat de Halve marathon van Tholen dit jaar niet door zou gaan. "In de ogen van de VVD-fractie mag het niet zo zijn dat organisatoren van evenementen op welk gebied dan ook overwegen deze evenementen niet meer te organiseren omdat overheden steeds hogere eisen stellen en/ of organisaties het gevoel hebben te verzanden in een bureaucratisch proces."

Fase wilde daarom weten of er meer evenementen zijn geweest die niet door zijn gegaan en zo ja, wat daar dan de reden van was. Het college laat nu weten dat er naast de Halve marathon drie evenementen niet zijn doorgegaan, namelijk: Colorrun, 55-jarig jubileum SPS en de Braderie in Stavenisse. De Colorrun gaf aan dat het 'nieuwe' er vanaf was, SPS besloot de jubileumviering te annuleren na het overlijden van een clublid en de braderie had te weinig aanmeldingen ontvangen van kramen.

"Ons zijn geen aanvullende redenen bekend of bekend gemaakt, bijvoorbeeld in de zin van hoge(re) eisen aan de vergunning of bureaucratische rompslomp. Van het laatste is geen sprake te meer nu er juist maatregelen genomen zijn de 'rompslomp' terug te dringen." [l]