Damseizoen start met verrassingen

SINT-PHILIPSLAND - In de onderlinge clubcompetitie van DSVF Sint Philipsland waren enige opmerkelijke uitslagen te noteren.

Allereerst de uiterst knappe remise van "youngster" GertJan van de Velde tegen meervoudig clubkampioen Aart Slager. Je moet van goede huize komen om alle aanvalsgolven van Aart te kunnen weerstaan en dan ook nog een gelijkwaardig gelijkspel bereiken. Chapeau.

Ook Willem Drenth schoot vol gas uit de startblokken getuige zijn overwinningen tegen Ron Jongejan en Gerben van de Velde. Aart Slager nu gewaarschuwd won wel zijn partij tegen Ron Jongejan. Jos Noorthoek won van GJ van de Velde.

Jan Roggeveen kwam nog niet in actie.

Han van de Velde won van Nico Flikweert maar in zijn partij tegen Ron wist deze laatste van geen wijken en behaalde een keurige remise.

Nico Flikweert speelde reeds drie wedstrijden, allen tegen de Van De Velde's clan. Han en Gerben waren hem de baas, wel wist hij tegen GJ zijn eerste zege te boeken.

Om de provinciale persoonlijke titel spelen Hans van Akkeren, A. Slager en debutant Han van de Velde in de hoofdklasse. Het onderlinge duel tussen Aart en Han werd gewonnen door Aart. Het onderlinge duel tussen Hans en Aart leverde na een lange strijd geen winnaar op, hoewel Hans in het eindspel Aart bijna verschalkte. Han verloor helaas ook zijn tweede partij en Hans behaalde verdienstelijk zijn tweede punt met een solide remise.

DSVF wil graag nog wel enige enthousiaste dammers begroeten op de wekelijkse clubavond, iedere dinsdagavond om 19.30 uur in Dorpshuis De Wimpel. [l]