Tweeduizend bezoekers voor streekproductenveiling

SINT-ANNALAND - De streekproductenveiling in Sint-Annaland heeft afgelopen week de magische grens van tweeduizend bezoekers bereikt. Dat heeft veilingmeester Wim Pleune laten weten.

DOOR REMKO VERMUNT

Iets meer dan een week geleden liet de veilingmeester al weten nog maar een paar bezoekers nodig te hebben voor de magische grens. Vorige week zat Pleune nog op 1992 bezoekers, maar met nog drie veilingen te gaan wist hij al zeker dat hij de tweeduizend zou gaan aantikken. "Ik heb nog een groep van ongeveer 25 mensen, terwijl ik er nog maar acht nodig heb. Dus we gaan het sowieso halen."

Week van de Streek

Mede door de Week van de Streek was het afgelopen week nog goed druk bij de veiling. Van zaterdag 13 oktober tot en met zaterdag 20 oktober was er vanwege de herfstvakantie op Tholen extra veel te beleven. Bij de Oesterdam kon je bijvoorbeeld relaxt met de kano erop uit of juist de thrill beleven van een supersnelle powerboot. Voor liefhebbers van de natuur waren er wandelingen onder begeleiding
van een gids en met Rederij Frisia kon je mee op een tocht naar Zierikzee of op zeehondensafari. De streekproductenveiling hield op woensdag haar twee laatste reguliere veilingen van het seizoen.

Record

Vorig jaar werd de magische grens van tweeduizend bezoekers echter al veel eerder in het seizoen behaald. Toen kwamen er uiteindelijk zelfs 2370 bezoekers naar de Langeweg in Sint-Annaland. Dat aantal heeft de streekproductenveiling helaas dit jaar niet behaald, toch is er voor Pleune geen reden tot klagen.

Veiling

De Streekproductenveiling op Tholen is er voor jong & oud. In het voorjaar en in de zomermaanden kan je op iedere woensdagochtend en -middag plaatsnemen in de authentieke bankjes van de veiling en de klok bedienen om een goede prijs af te slaan voor het streekproduct van je wensenlijstje. [l]