Afbeelding
Foto:

Vallen op je collega? Doodgewoon!

Je ziet het regelmatig, stelletjes op de werkvloer. Misschien ben je zelf ook wel eens gevallen voor je collega of zelfs de baas. Niets om je voor te schamen, want het overkomt de beste. Een op de twee Nederlanders geeft namelijk aan ooit een relatie op het werk te hebben gehad.

Vreemd is het natuurlijk niet, je ziet je collega's vaker dan je buren. Daarom is de kans ook groot dat je naar elkaar toegroeit. Je hebt dezelfde baan, dus ook dezelfde interesses, dezelfde werkproblemen en dezelfde sociale kring. Grote factoren waarom het zo goed zou kunnen klinken tussen jou en je collega.

De baas

Toch is niet iedereen blij wanneer je aanpapt met je collega. Je kan scheve gezichten krijgen van andere collega's als jullie weer samen koffie gaan halen. Je werkgever zou er ook best een stokje voor kunnen steken. Hij is wellicht bang voor de ongemakkelijke sfeer als het mis mocht gaan en je ineens met je ex komt te werken. Met elkaar de schoonmaakkast induiken is behalve ongemakkelijk ook nog eens geld van de baas. Je had immers achter je bureau moeten zitten. Als je werkgever commentaar heeft op de relatie vanwege de productiviteit, ga er dan gerust tegenin. Uit onderzoek blijkt dat personen in een interne relatie productiever en effectiever werken. Een voordeel voor jullie én de baas dus! [l] FOTO SHUTTERSTOCK