De coverband L.A. Vation komt naar Tholen
De coverband L.A. Vation komt naar Tholen Foto:

LA Vation brengt U2 naar Tholen

THOLEN - De Amerikaanse U2-coverband L.A. Vation komt op vrijdag 7 december naar de gemeente Tholen. De band komt van 16 november tot en met 9 december naar Nederland voor een flink aantal optredens en de stichting No Limits heeft de band dus ook weten te strikken voor een optreden in de Meulvliet.

DOOR REMKO VERMUNT

Carolien Bal (stichting No Limits) is erg verheugd met de komst van de band naar Tholen. Zelf is ze groot fan van U2 en dat virus is ook overgeslagen op haar twaalfjarige zoon. Hij mocht begin dit jaar mee naar een concert van de echte U2. "Hij zingt inmiddels alle nummers al mee", vertelt Carolien trots. Hoewel ze de echte U2 al een paar keer heeft bezocht, is ze ook al meerdere malen bij L.A. Vation geweest. "Ze zijn zo goed, dat ik met hun manager ben gaan praten om ze naar Tholen te halen en uiteindelijk kreeg ik een paar datums voorgelegd. Helemaal geweldig", vertelt een enthousiaste Carolien Bal.

De band

L.A. Vation is afkomstig uit Los Angeles en ontleent zijn naam aan het U2-lied Elevation. Volgens fans van over de hele wereld is deze band, de beste U2 coverband van de wereld. "Ik heb het zelf ervaren", vertelt Bal. "Ze zijn al in Dinteloord en Bergen op Zoom geweest, maar ze toeren over de hele wereld van Azië tot Hawaiï." Bij de optredens in de buurt zag Carolien heel veel bekende gezichten vanuit Tholen en daardoor ontstond het idee om de band naar Tholen te halen. "Samen met Charel Wolvekamp van de Meulvliet hebben we dit opgepakt."

Extra cachet

Carolien organiseerde met de stichting No Limits in het verleden al drie keer een 80's party. "De eerste twee keren was het meteen uitverkocht, maar voor de derde editie moesten we al meer moeite doen. Daarom was het even tijd voor iets anders." Dat de band uit Amerika komt, zorgt volgens Bal meteen voor wat extra cachet. "Dat is toch anders dan een coverband uit Breda." In totaal is er plaats voor ongeveer vierhonderd mensen in de Meulvliet. "We willen in het midden nog een soort catwalk aanleggen waar de zanger overheen kan lopen." Van de vierhonderd kaarten zijn er nu al zo'n driehonderd verkocht. "Dus er zijn nog honderd kaartjes over."

Kosten

Om een dergelijke band naar Tholen te halen, moet je als organisatie wel flink in de buidel tasten. Zo ontving de stichting No Limits vanuit de gemeente Tholen al een subsidie van 1500 euro. "Er komt veel bij kijken, je moet ook beveiliging regelen, hotels, etc. De verkoop loopt gelukkig goed, maar het is niet dat we hier veel aan over gaan houden." Na een show van twee uur kunnen de voetjes nog even van de vloer tijdens de afterparty met Jhonny Goudzwaard van IncredEvent. "Van 23.00 tot in de late uurtjes draait hij nog wat leuke plaatjes", vertelt Bal. Kijk voor kaartjes op de facebookpagina van No Limits Tholen. [l]