Basisschool De Eevliet scoort 'goed' volgens inspectie

POORTVLIET - Obs De Eevliet uit Poortvliet levert volgens de Inspectie van Onderwijs 'goed' onderwijs. Dat blijkt uit de nieuwe oordelen die de inspectie afgelopen week online heeft gezet.

DOOR REMKO VERMUNT

Scholen in Nederland worden eens in de vier jaar onderworpen aan een inspectie. Daarbij wordt gekeken naar de kwaliteit van het onderwijs, maar ook naar de kwaliteitszorg en het financiële beheer bij besturen. Hoewel veel scholen een voldoende scoren, zijn er in sommige gevallen ook scholen die de hoogst haalbare score ontvangen: goed. In de gemeente Tholen was dat slechts één school: De Eevliet.

De Inspectie van Onderwijs kan alleen het oordeel 'Goed' geven als een bestuur van een school hier zelf om vraagt. Binnen een half jaar wordt dan een onderzoek ingepland, tenzij het vierjaarlijkse onderzoek al op de planning staat. Zo'n onderzoek kan alleen van start gaan als de basiskwaliteit van die school op orde is en de school (eigen) ambities heeft geformuleerd die ze in de praktijk overtuigend waarmaakt. "De basiskwaliteit van een school is op orde wanneer wordt voldaan aan de wettelijke vereisten. Als niet wordt voldaan aan deze eisen, dan komt de school dus ook niet in aanmerking voor de waardering 'Goed'", legt de inspectie uit.

In heel Zeeland waren er slechts vier andere scholen met het predicaat 'goed'. [l]