Juf Thea van der Velde mocht samen met juf Carolien de taart aansnijden FOTO REMKO VERMUNT
Juf Thea van der Velde mocht samen met juf Carolien de taart aansnijden FOTO REMKO VERMUNT Foto: Remko Vermunt

De Fabeltuin viert jubileum

THOLEN - Het was afgelopen week feest bij Zo Kinderopvang Fabeltuin aan de Zoekweg in Tholen. De kinderopvang bestaat 45 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Voor de kinderen betekende dat een speciale indianenweek waarbij ze mochten spelen in tipi's en tussen het zand. Daarnaast werden ze getrakteerd op frietjes en een knakworst.

DOOR REMKO VERMUNT

Maar het was niet alleen feest voor de kinderen, ook voor oud-bestuursleden die vanaf het begin betrokken zijn geweest bij de kinderopvang zoals Jaap Bout en Gijs van de Hoven. "We waren destijds met een groepje van zes mensen en we zijn eigenlijk zomaar begonnen. Er was nog niets op het eiland, dus we keken wel waar het schip zou stranden." Uiteindelijk opende op 5 februari 1974 De Fabeltuin zijn deuren aan de Eendrachtsweg. Later verhuisde de opvang naar de Molenvlietsedijk, de Oudelandsepoort en naar de huidige locatie aan de Zoekweg.

Reünie
Woensdagmiddag werd er bij de kinderopvang een kleine reünie gehouden. "Je wordt pas groot als je op de kinderopvang hebt gezeten en je moet bij juf Thea hebben gezeten", stelde adjunct-directeur Pauline van Schie van Zo Kinderopvang. Juf Thea van de Velde is dan ook echt een begrip bij de kinderopvang. "Zonder deze baan ben ik niet compleet", stelt juf Thea dan ook. "Ik werk nu 22 jaar op de peuterspeelzaal en sinds één jaar ben ik vestigingsmanager van elf vestigingen in de gemeente Tholen." Voor Thea voelt het dan ook niet als een baan. "Het is een passie." [l]