Afbeelding
Foto: Iman Fase

Tennissen met een beperking

SINT PHILIPSLAND - Tennisvereniging De Ruucstoppelen en Sport Sint Philipsland zijn, met (financiƫle) ondersteuning van de gemeente Tholen, begonnen met een groep aangepast tennis voor mensen met een verstandelijke beperking. Afgelopen donderdag ging daar de eerste les van start.

DOOR REMKO VERMUNT

Tijdens de laatste dag van de Voetbalschool in Sint Philipsland, de zogenaamde Dag van het Onbeperkt Sporten, werd het al aangekondigd en afgelopen donderdag was het zover. Tennisvereniging De Ruucstoppelen organiseerde de eerste training aangepast tennis voor mensen met een verstandelijke beperking. Een groep van acht deelnemers ging met veel enthousiasme van start. Het afgelopen half jaar zijn er al meerdere tennisclinics georganiseerd voor woongroepen en een aantal open tennisdagen, maar vanaf nu krijgt dat een structureel karakter.

Plezier

Trainer van het aangepast tennis is Martijn van den Berg van De Ruucstoppelen. Hij heeft ervaring op het gebied van aangepast tennis. "Hierbij staat het plezier en enthousiasme voorop. Daarnaast is het goed voor de conditie en het verder ontwikkelen van motorische en sociale vaardigheden van de speler." Aangepast tennis kan onderling gespeeld worden, maar er kan ook aan de reguliere verenigingsactiviteiten worden deelgenomen. "Het is met name bedoeld voor spelers die ten gevolge van hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan reguliere evenementen. Deze doelgroep kan door aangepast tennis in een gezellige en ontspannen sfeer op eigen niveau tennissen en hier plezier aan beleven."

Aanmelden

Deelnemers krijgen een voordelig lespakket aangeboden inclusief lidmaatschap en racket. Wie zich nog wil aanmelden, is meer dan welkom. Kijk voor meer informatie op www.ruucstoppelen.nl [l]