Sinterklaasactiviteiten in Sint-Annaland

SINT ANNALAND - De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan! Deze start op zaterdag 17 november. Dan meert om 15.30 uur de stoomboot met Sinterklaas en de pieten weer aan in de haven van Sint-Annaland. De organisatie van de Sinterklaasactiviteiten is in handen van Stichting Vrienden van Siem. Deze verzorgt al vele jaren, op uitnodiging van Ondernemersvereniging Activa, een fantastisch kinder- en familiefeest.

Intocht 17 november
De kinderhartjes zullen vol verwachting kloppen als op 17 november rond 15.30 uur de stoomboot met daarop Sinterklaas en de pieten aanmeert. Het thema van de intocht dit jaar is ‘Regelrechte paniek!’. Sinterklaas heeft een Regelpiet aangesteld, maar dat verloopt niet helemaal zonder problemen. Eenmaal op de kade gaan Sinterklaas en de pieten met begeleiding van het Zwarte Pieten Orkest in optocht richting De Wellevaete. Onderweg wordt een stop gemaakt bij Streekmuseum De Meestoof om de koffers af te geven, want Sinterklaas en de pieten zijn tijdens hun verblijf in Sint-Annaland te gast in het museum. Aangekomen bij De Wellevaete vervolgt het programma binnen in de sportzaal. De kinderen gaan uiteraard niet met lege handen naar huis en krijgen nog een leuk presentje mee.

Lampionoptocht 24 november
Met medewerking van fanfare Accelerando wordt op zaterdag 24 november een lampionoptocht gehouden. Vertrek is om 19.00 uur vanaf De Wellevaete. Het eindpunt is Streekmuseum De Meestoof. Kinderen worden uitgenodigd om mee naar binnen te gaan in het schooltje van het museum, daar zal Sinterklaas nog een verhaaltje voor het slapengaan voorlezen.

Wintermarkt
Op vrijdagavond 30 november houdt Ondernemersvereniging Activa van 18.00 tot 21.30 uur wederom een Wintermarkt in de Voorstraat en op het Havenplein. Een gezellige en sfeervolle markt waarbij ook Sinterklaas en de pieten aanwezig zullen zijn. Om 19.00 uur verzorgen ze de trekking van de prijzen voor de Winkelweekactie.

Ontbijten met Sinterklaas en pieten
Sinterklaas nodigt alle kinderen (t/m 10 jaar) uit om zaterdag 1 december te komen ontbijten. Dit wordt natuurlijk een heel gezellig ontbijt met liedjes en spelletjes tussendoor, maar eerst gaan de kinderen om 9.00 uur Sinterklaas en de pieten wakker maken bij het museum. Vervolgens gaan ze in optocht naar De Wellevaete voor het ontbijt. Het ontbijt is gratis, maar kinderen moeten wel sparen voor een toegangskaartje. Een toegangskaartje kan verkregen worden door bij 4 verschillende Activa-leden een stempel te halen. De stempelkaart is te vinden in de Sinterklaaskrant die eind week 45 huis-aan-huis wordt verspreid en deze is ook af te halen bij Cadeaushop Sint-Annaland. Een volle stempelkaart moet omgeruild worden voor een gratis toegangskaartje. Het omruilen kan bij Cadeaushop Sint-Annaland. Een volle stempelkaart geeft geen toegang tot het ontbijt.

Sint- en pietenjournaal
Vanaf 12 november kan dagelijks, tot aan de intocht, het Sint- en pietenjournaal gevolgd worden via de Facebookpagina ‘Sinterklaas in Sint-Annaland’ of het gelijknamige YouTube-kanaal. [l]