Afbeelding
Foto:

Vastgeroest? Misschien eens tijd voor wat anders!

Vastgeroest in je huidige baan? Dan is het misschien het overwegen waard om eens wat anders te kiezen! Zeker nu de arbeidsmarkt weer volop in beweging is.

Het is zondagavond, het weekend zit er weer bijna op en de klok kruipt richting bedtijd. De gedachte dat je maandagochtend weer op je werk verwacht wordt doet je maag ineenkrimpen. Dat zal voor je collega's ook wel eens een keer het geval zijn na bijvoorbeeld een zwaar weekend, maar jouw overkomt het echt iedere zondagavond. Dat is op z'n zachtst gezegd niet goed.

Ideeën

Stel jezelf de vraag waarom je maag ineenkrimpt bij de gedachte aan je werk. Bulkt je werkgever van plannen waar jij je moeilijk in terug kunt vinden? Of juist andersom? Zit jij als werknemer boordevol ideeën, maar vinden je voorstellen geen gehoor? Dan kun je twee dingen doen: erin berusten of eens wat verder kijken dan je huidige werkplek!

Collega's

Diezelfde werkplek waar je jaren geleden terecht kwam, waar je alles nog moest leren en collega's je behulpzaam wegwijs maakten. In de tussentijd zijn de rollen omgedraaid: alle collega's komen bij jouw om advies! Op zich is dat nog best iets om trots op te zijn. Maar je kunt het ook omdraaien: wat heb ik hier nog te leren en welke uitdagingen liggen er nog? Zie je ze niet? Misschien moet je dan je licht eens elders opsteken![l]