Moeizame start van Thoolse dammers in Zeeuwse clubcompetitie

THOLEN - In de hoofdklasse van de Zeeuwse damclub competitie waren de eerste uitslagen ongemeen spannend, overwinningen met het kleinst mogelijk verschil bracht GZC/Zierikzee aan kop. De Thoolse/Fliplandse dammers leden in de 1e wedstrijdstrijd ronde een nipte nederlaag uit tegen Aagtekerke met 9-7.

Op de bovenste borden waren Henk Gunter en Andere Kousemaker goed voor de enige zeges. Helaas was er verlies voor DSVF spelers Aart Slager en Han van de Velde en Gerben van de Velde, deze laatste verzuimde met zijn laatste zet remise te behalen. W Drenth speelde remise tegen L Kestelo.
De 2e wedstrijd wederom een uit wedstrijd nu tegen Souburg eindigde in een gelijk spel 8-8. Ook nu wist kopman Henk Gunter zijn partij fraai te winnen tegen P Allaart. De enige verlies partij kwam op naam van Simon Schot, daarbij aangetekend dat voor hem de jaren wel gaan tellen.
Alle overige partijen eindigden in remise wat vooral knap was van Han van de Velde en Willem drenth tegen sterkere tegenstanders, Wim van Dijke, Nico Flikweert, en Ron Jongejan speelden gelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders.

Programma
Op 11 december volgt de volgende wedstrijd van het team thuis tegen Lammerenburg uit Vlissingen. [l]