Poster HVC Zeeuwse Zangavond
Poster HVC Zeeuwse Zangavond

Samen psalmen zingen tijdens HVC Zeeuwse Zangavond in Grote Kerk

THOLEN - Iedereen die van het zingen van psalmen houdt is op zaterdagavond 24 november D.V. welkom tijdens de HVC Zeeuwse Zangavond. De Zeeuwse organist Bart Burger begeleidt de samenzang op het beroemde Van Dam orgel in de Grote Kerk te Tholen. Namens Stichting HVC vertelt Herman Meijer over de hulp aan en Evangelieverspreiding onder de Rohingya vluchtelingen in Bangladesh.

Talent inzetten om te helpen
De Thoolse organist Bart Burger zet zijn talent graag in om het werk van Stichting HVC te helpen: “Ik doe niets liever dan orgel spelen. Maar het doel deze avond is het helpen van de Rohingya in Bangladesh.” Dit volk is massaal op de vlucht gedragen voor geweld. Honderdduizenden Rohingya verblijven in vluchtelingkampen. Stichting HVC probeert om via dominees het Evangelie te verspreiden en scholen op te zetten. Voor dit doel zal worden gecollecteerd.

Tholen in actie voor het goede doel
In dezelfde week als de HVC Zeeuwse Zangavond, houdt de Eben-Haëzerschool uit Tholen een pepermuntactie voor Stichting HVC. Voorlichter Wout Schinkel bezoekt namens Stichting HVC de basisschool: “Kinderen en jongeren vormen wat mij betreft de leukste doelgroep die er is!” Hij ziet voorlichting als een vorm van educatie. “Je helpt ze immers met het vormen van een mening.” Na het bezoek van Schinkel zetten de leerlingen de woorden om in actie. Twee weken lang gaan ze langs de deuren om pepermunt te verkopen.

Geestelijke en praktische ondersteuning
Stichting HVC is actief in gebieden waar het belijden van Jezus Christus onderdrukking, armoede en afwijzing tot gevolg heeft. Stichting HVC biedt vervolgde christenen gerichte geestelijke en praktische ondersteuning. Stichting HVC spant zich in om met een klein team een maximale hoeveelheid hulp aan vervolgde christenen te geven. In heel Nederland zijn meer dan 140 vrijwilligers actief, die zich voor diverse projecten inzetten. Stichting HVC is dienstbaar in verdrukking, omdat er nog steeds christenen zijn die niet worden geholpen. Meer informatie over Stichting HVC is te vinden op www.stichtinghvc.nl. [l]

Shahena, 8 jaar oud, woont in een vluchtelingenkamp in Bangladesh