Wit geeft mat in vier zetten Bergen op Zoomse Schaakvereniging

Bergen op Zoomse Schaakvereniging

BERGEN OP ZOOM - Maandagavond en dinsdagavond speelden leden van de Bergen op Zoomse Schaakvereniging BSV in de Avondcompetitie tegen leden van andere Brabantse verenigingen. Verder werd op de wekelijkse clubavond op vrijdagavond gespeeld voor het Open Bergs Schaakkampioenschap, en werden er deze avond twee partijen vooruit gespeeld voor de zaterdagcompetitie.

Avondcompetitie

Deze week speelden de avondteams van BSV de derde ronde in de Brabantse Avondcompetitie. Op maandagavond won BSV B in Zevenbergen met 3-1 van UNK A. Oliver de Hert verloor zijn partij, terwijl Angelique Osinga, Kees de Looff en André van der Graaf wonnen. Het team bezet nu de tweede plaats.

Op dinsdagavond speelde BSV A in Breda tegen De Baronie A. Bas van de Putte won zijn partij, Henk van Houten speelde remise, Pieter-Jan Demmers en Alexander van ‘t Hoff verloren. Na dit 1½-2½ verlies staat het team op de vierde plaats.

Open Bergs

Vrijdagavond werden vier partijen gespeeld voor het Open Bergs Schaakkampioenschap. In finalegroep A won Angelique Osinga van Bas van de Putte. In finalegroep B1 won Kees de Looff van Alexander van ‘t Hoff, en Robert Kunst won van Hamid Hussain. In finalegroep B2 kwamen Wesley Hopmans en Pieter-Jan Demmers remise overeen.

Zaterdagcompetitie

De volgende ronde van de zaterdagcompetitie wordt pas op zaterdag 24 november gespeeld, maar in goed overleg werden er afgelopen vrijdag alvast twee partijen gespeeld voor de wedstrijd tussen BSV 2 en ZSC, een combinatieteam van de schaakverenigingen van Zierikzee en Scherpenisse. René Punt gaf op nadat hij door een blunder een stuk weggaf, Martin de Smit speelde remise in een ruim 4 uur durende partij. BSV 2 begint de wedstrijd aanstaande zaterdag dus met een punt achterstand.

Schaakstelling

Vorige week was de schaakstelling: Wit: Kf2, Dd2, Th3, Th4, Le6, pionnen b4, c2, f4, g5, h2; zwart: Kh8, Db2, Td8, Tf8, Pe7, pionnen a7, b7, d3, f5, g7, h6. Wit wint met 1. Txh6+ gxh6, 2. Txh6+Kg7, 3. Th7+. Op 3… Kg6 is 4. Dh5 meteen mat, op 3… Kxh7 volgt 4. Dh5+ Kg7 5. Dh6 mat.