Helpen in de laatste weken

THOLEN - Sterven hoort bij het leven, net als geboren worden. Maar wanneer je zelf of een van je dierbare te horen hebt gekregen dat het einde nabij is, kan dat zwaar zijn. Samen wil je het best mogelijke uit die laatste periode halen. De goed opgeleide vrijwilligers van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant & Tholen (VPTZ) kunnen daarbij helpen. Ze bieden tijd, aandacht en ondersteuning. De vrijwilligers vervangen niet de professionele zorg, maar zijn aanvullend.

Wat kan VPTZ betekenen? Iedereen kan hulp aanvragen: uzelf, uw familie, uw huisarts, wijkverpleegkundige of andere betrokkenen. De VPTZ vrijwilligers zijn er voor de zieke, maar ook voor de mantelzorgers. De meeste mensen willen graag in hun vertrouwde omgeving blijven. Dit kan in hun eigen huis zijn, of in een zorginstelling. Vrijwilligers verrichten geen medische, verpleegkundige handelingen of zware huishoudelijke taken, maar vullen datgene aan wat familieleden en vrienden zelf doen. Denk bijvoorbeeld aan gezelschap houden, het bieden van een helpende hand en een luisterend oor. Zo kan de mantelzorger even rust nemen, boodschappen doen, of een nacht rustig slapen, in de wetenschap dat hun naaste in goede handen is. Dit kan nieuwe kracht en energie geven.

Nieuwe coördinator in Tholen en Steenbergen

Momenteel zijn wij op zoek naar een nieuwe vrijwillige coördinator voor de regio Tholen en Steenbergen. Je gaat op intake bij cliënten en zorgt voor het inplannen van vrijwilligers. Gemiddeld dien je 3 dagdelen per week beschikbaar te zijn voor VPTZ. Wil je meer weten over deze dankbare vrijwilligers functie? Bel op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur met 06 28 24 02 08; of stuur een email naar info@vptz-westbrabanttholen.nl.[l]