Vrijwilliger M. Moerland is bezig in de ruimte waar goederen liggen opgeslagen die gerecycled worden.
Vrijwilliger M. Moerland is bezig in de ruimte waar goederen liggen opgeslagen die gerecycled worden. Foto:

Kringloopwinkel OverThollig

THOLEN - Eén van de doelstellingen van kringloopwinkel OverThollig is duurzaamheid: de winkel levert een positieve bijdrage aan een duurzaam milieu door de hoeveelheid grof vuil en huisvuil te verminderen.

Naast de verkoop van 2e hands artikelen worden goederen ingenomen voor recycling. Denk hierbij aan oud ijzer, koper, metalen, cartridges, PC's, oude CD's en oude kleding. Recycling is het opnieuw gebruiken van materialen. Dit is anders dan hergebruik waarbij een product (of delen daarvan) opnieuw wordt gebruikt zonder het daarbij in grondstoffen te scheiden. Een voorwaarde voor recycling is meestal het voorafgaand sorteren van afval. Recycling van elektrische apparatuur levert verschillende metalen op als ijzer, koper en aluminium.

Goederen die voor recycling in aanmerking komen kunnen tijdens de openingstijden aangeboden worden aan de zijkant van het gebouw.

Acties

Elke maand zijn er acties. In de maand december wordt 25% korting gegeven op het speelgoed. Vanaf 19 december wordt 25% korting gegeven op de winterkleding, schoenen en accessoires.

Openingstijden december:

Elke woensdag van 09.00 tot 11.30 uur.

Elke donderdag van 13.30 tot 15.30 uur.

Elke vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur.

Zaterdag 29 december is de winkel open van 09.30 tot 15.30 uur.

Voor informatie en aanbieding van goederen kan contact opgenomen worden met 06-25308234. Graag tot ziens in onze winkel aan de Postweg 3c, Tholen. www.kringloopwinkeltholen.nl. [l]