DSVF Damnieuws: clubkampioen Slager verliest van Flikweert

THOLEN - De DSVF dammers zijn nu twee maanden onderweg in hun onderlinge clubcompetitie. Meervoudig clubkampioen A. Slager speelde reeds een keer gelijk en verloor onlangs verrassend van Nico Flikweert. Deze laatste verloor weer echter zijn wedstrijd tegen Willem Drenth door een fout in het eindspel, hij behaalde een dam die hij direct weer moest inleveren in de opgezette val.

GertJan van de Velde speelde twee keer tegen Ron Jongejan, in hun eerste partij kroop Gerben door het oog van de naald doordat Ron in het eindspel niet doortastend toesloeg, uitslag remise. In hun tweede partij was Gerben beter bij de les en boekte een verdiende overwinning. De aparte moeilijke partij tussen Han van de Velde tegen W. Drenth werd afgebroken in een stand waar alles nog mogelijk is. Ondertussen won Han wel van kleinzoon GertJan.

Stand
De actuele stand geeft wel een ietwat scheef beeld gezien het verschil in de gespeelde wedstrijden.
1. Han van der Velde 06-11; 2. Aart Slager 07-11; 3. Gerben van de Velde 07-07; 4. Willem Drenth 05-06; 5. Nico Flikweert 07-06; 6. Ron Jongejan 08-04; 7. Jan Roggeveen 03-02; 8. GJ van de Velde 05-01. Volgende week speelt bijna iedereen op dinsdagavond op het sneldam toernooi van West Brabant in Roosendaal. [l]