Carbid Schieten dit jaar voor Buutvrij

THOLEN - Dit jaar zal op 31 december wederom het carbid schieten plaatsvinden op sportpark de Bent te Tholen. Het evenement begint om 12.30 en zal duren tot 17.30 uur.

Het is alweer de 6de editie van dit jaarlijks terugkerend evenement. Carbid schieten is in Tholen en omgeving dan ook uitgegroeid tot een heuse traditie die georganiseerd wordt door Carbid Stichting Tholen en wat jaarlijks honderden mensen naar het sportpark trekt.

Elk jaar verbind de organisatie het evenement aan het geld inzamelen voor een lokaal goed doel. Dit jaar is gekozen voor de speeltuin in wording die gerealiseerd zal gaan worden door speeltuinvereniging Buutrvij.

"Halverwege het jaar ben ik ben ik benaderd door Ruud Muijt (voorzitter van de speeltuinvereniging) met de vraag of wij open zouden staan om de op te richten speeltuin te willen ondersteunen" aldus Lennard Berrevoets (voorzitter Carbid Stichting Tholen). Na kort overleg met de andere leden van de stichting was de keus snel gemaakt. Dit soort initiatieven vallen precies in de doelstelling die de Carbid Stichting heeft namelijk; "het ondersteunen van een lokaal goed doel met een sociaal maatschappelijk karakter"

De voorbereidingen voor de zesde editie zijn weer in volle gang. Spullen worden verzameld, mensen worden benaderd om weer te helpen, vergunningen zijn aangevraagd, en zeker niet onbelangrijk de sponsoren worden weer benaderd met de vraag of zij de Carbid Stichting en hiermee het goede doel weer willen ondersteunen. Al met al weer een drukke bedoeling.

Het evenement is voor jong en oud toegankelijk. Zo is er voor de jonge bezoekers een springkussen aanwezig en wordt er o.a. warme chocomel met slagroom geschonken. Ook aan de oren wordt gedacht, want er worden gratis oordopjes ter beschikking gesteld.

Wij hopen in ieder geval weer op een succesvolle middag en een mooi resultaat wat betreft opbrengst aldus Lennard.

Mocht u ook willen bijdragen aan dit mooie initiatief en hiermee de lokale gemeenschap een steuntje in de rug willen geven, meldt u dan aan als sponsor bij Carbid Stichting Tholen. Dat kan via de Facebook pagina van de stichting https://www.facebook.com/CarbidStichtingTholen/ of stuur een mailtje naar Lennard Berrevoets op lberrevo@zeelandnet.nl. [l]