Beide koren tijdens de zangavond in 2017. FOTO J. VAN DE BERGE
Beide koren tijdens de zangavond in 2017. FOTO J. VAN DE BERGE J. van de Berge

Koor- en samenzangavond in Merksem

THOLEN - Zaterdag 8 december wordt opnieuw de, inmiddels traditionele, zangavond in Merksem gehouden. Deze avond is in het bijzonder voor en met bezoekers en belangstellenden van Evangelisatiepost De Bron te Merksem en heeft als doel om het Kerstevangelie te brengen onder de inwoners van Merksem en omgeving.

Aan deze avond werken mee het Christelijk Samengesteld Mannenkoor Zeeland o.l.v. dirigent Ron van Ommen. Naast dit koor werkt ook het jongerenkoor Hananja uit Tholen weer mee o.l.v. dirigent Bram Bout. Organist Jan Rozendaal zorgt voor de muzikale orgelbegeleiding van beide koren en de samenzangen. Daarnaast zal de violiste Rebecca van Zandwijk aan deze avond meewerken. Het belooft weer een hele mooie avond te worden met een afwisselend programma bestaande uit koorzang, samenzang en muzikale intermezzo’s. Elk jaar groeit het aantal bezoekers op deze traditionele zangavond in Merksem waar muziek, (samen)zang en Woord de avond vullen. De algehele leiding van deze avond is in handen van evangelist A. van Setten die ook de meditatie zal verzorgen. Het thema is: Maria’s blijdschap!

De zangavond wordt gehouden in de Sint Jozefkerk, Het Meuleken 1 in Antwerpen/Merksem. Deze kerk staat op de hoek van de Bredabaan en Merksemheidelaan, aanvang van de avond 19.45 uur, toegang is gratis, wel is er een collectie voor evangelisatiepost De Bron. [l]