Afbeelding
Foto: PIXABAY

Voel je thuis op kantoor en creëer een fijne werkplek

Je werkplek is bijna je tweede thuis. Zeker als je daar vier of vijf dagen in de week van 's ochtends tot het eind van de middag verblijft. Dan is het wel zo fijn dat die plek ook prettig aanvoelt, eigenlijk net zoals je thuis je 'werkplek' ervaart.

Een niet fijne plek zorgt er voor dat je mentaal en fysiek niet lekker in je vel zit. Dus neem maatregelen mocht dat het geval zijn. Misschien zijn dit een aantal handige tips.

Vaak zie je aan iemands bureau al of het bij iemand in zijn hoofd ook een puinhoop is. Als jij meer het opgeruimde type bent, laat dit dan ook zien op je werkplek. Zorg er dus in de eerste plaats voor dat je werkplek er opgeruimd uitziet.

Papierwerk

Als je iets moet printen vanaf je computer, print dan alleen het hoogst noodzakelijke. Het scheelt niet alleen bergen papier, maar zorgt er ook voor dat je bureau verschoond blijft van overtollig papierwerk.

Wat ook helpt aan een schone en opgeruimde werkplek? Werk zoveel mogelijk kabels en stekkers weg. Het ziet er ook meteen een stuk overzichtelijker uit.

Raam

Mag je bij je werkgever zelf een werkplek uitkiezen? Ga bij voorkeur bij een raam zitten! Niet om de hele dag naar buiten te kunnen kijken, maar gewoon omdat natuurlijk licht je een vrolijker gevoel geeft.[l] FOTO PIXABAY