Het Ketrientje is al tijden een doorn in het oog van veel inwoners
Het Ketrientje is al tijden een doorn in het oog van veel inwoners Foto:

Linssen roept het college ter
verantwoording over 't Ketrientje

BERGEN OP ZOOM - 't Ketrientje, oftewel Huize St. Catharina, staat nog steeds leeg en volgens Lijst Linssen komt dat door het huidige beleid voor de binnenstad. "Een coherente, samenvattende visie ontbreekt. Het meest in het oog springende, pijnlijke geval is in dit verband het dossier Huize St. Catharina."

Volgens fractievoorzitter Ton Linssen is het verdacht stil in dit dossier. Het beeldbepalende pand in de binnenstad van Bergen op Zoom is door tanteLouise verkocht aan de Nijs-Soffers bouwgroep in Hoogerheide. Zij hebben plannen voor de herinrichting van het pand. Plannen die volgens Ton Linssen passen in de visie en beeldvorming van de gehele gemeenteraad. "Maar wat schetst mijn verbazing. Van enige voortvarende aanpak van de gemeente is klaarblijkelijk geen sprake. De gemeente komt telkens met nieuwe randvoorwaarden/ideeën die bestaande planvorming ondermijnt."

Uit de plannen blijkt volgens Linssen dat met groot respect wordt omgegaan met de kapel (Rijksmonument) en het hoofdgebouw aan de Vischmarkt (beschermd stadsgezicht). "Tevens bereiken ons geluiden dat het college ook andere partijen in het proces probeer te betrekken. Waarom, is niet duidelijk. Wellicht ten overvloede herinnert Lijst Linssen u er aan dat omwonenden nu al een behoorlijk aantal jaren tegen 'dichtgetimmerde leegstand' aankijken. Niet echt een visitekaartje."

Linssen roept het college daarom op een tijd in te ruimen tijdens de commissie Stad&Ruimte van januari 2018 voor een presentatie van de plannen van de Nijs-Soffers. [l]