Leerlingen wandelen voor goed doel.
Leerlingen wandelen voor goed doel. Foto:

Leerlingen van 't Rijks wandelden voor anderen

BERGEN OP ZOOM - In de ochtend van donderdag 22 december gingen 465 brugklasleerlingen van 't Rijks weer wandelen voor een goed doel.

We wandelden voor Het Doorgeefpunt in Bergen op Zoom. Inmiddels voor de derde keer. We zamelen spullen in (beddengoed, handdoeken, keukengerei)die ze daar heel goed kunnen gebruiken. Bij Het Doorgeefpunt kunnen mensen terecht die onder de armoedegrens leven voor gratis (gebruikte) spullen en materialen.
In december hebben de leerlingen een les over deze actie gekregen van Pierrette Schoon, initiatiefneemster van Het Doorgeefpunt. Zij werkt als wijkverpleegkundige en komt door haar werk veel in aanraking met armoede.
De achtergrond van deze actie is dat wij als school onze leerlingen in contact willen brengen met de buitenwereld door velerlei projecten en activiteiten. Wij achten het van groot belang dat ons onderwijs zich niet beperkt tot het leren binnen vier schoolmuren, maar ook juist daarbuiten en dat leerlingen de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen middels ervaringsleren. Dit project vindt plaats in het kader van burgerschapsvorming, dit houdt in dat dergelijke projecten nut hebben voor de samenleving. Het bevordert de bewustwording van onze leerlingen. We doen letterlijk iets terug voor de samenleving en ervaren hoe het is om iets te doen voor iemand anders zonder dat daar iets tegenover staat. Wat is er mooier om dit juist in de kersttijd te doen.
De leerlingen namen spullen mee die halverwege de wandeltocht afgegeven werden bij Het Doorgeefpunt. De wandeling werd feestelijk afgesloten met kerstontbijt op school of een andere activiteit onder leiding van de mentor. [l]

Leerlingen wandelen voor goed doel.