Vader en zoon zien de toekomst rooskleurig tegemoet. FOTO GEA VRIENS
Vader en zoon zien de toekomst rooskleurig tegemoet. FOTO GEA VRIENS Foto: Gea Vriens

Hans de Mooij stopt na vijftig jaar

BERGEN OP ZOOM - Hans de Mooij, een bevlogen man met een enorme passie voor zijn werk, stopt na vijftig jaar bij Kees de Mooij, fiets en fitness b.v. Op dertig december was zijn allerlaatste werkdag en draagt hij het stokje over aan zijn zoon Kees, die het samen met zijn partner voortzet.

DOOR GEA VRIENS

Hans de Mooij, die dit jaar 65 is geworden, stopt met werken. Op dertig december, zijn allerlaatste werkdag, heeft hij vijftig jaar met hart en ziel bij Kees de Mooij fiets en fitness gewerkt. Zijn zoon Kees, die het bedrijf in 2011 samen met zijn partner Moniek heeft overgenomen zet de zaak voort. Hans de Mooij vertelt: "ik wilde graag de vijftig jaar volmaken dus het is nu een mooie tijd om te stoppen". Hoewel hij er niet echt naar uitkijkt om te stoppen vindt hij het wel tijd worden voor iets anders. "Er verandert veel op het gebied van fietsen, met name in de elektronica en naarmate je ouder wordt merk je toch dat het lastiger wordt om alles bij te houden. Maar ik ga zeker geen geraniums kopen om achter te zitten want stilzitten is niets voor mij", aldus Hans.

Dankbaar
Hoewel het vaak hard werken was zijn de jaren voorbij gevlogen. Kees de Mooij fiets en fitness is stap voor stap gegroeid en daar is Hans best trots op. Hans: "ik ben dankbaar voor alle (oud) medewerkers want zonder hen was het niet gelukt. Ook mijn vrouw Yvonne heeft veertig jaar meegewerkt in de zaak en daarnaast voor de kinderen gezorgd. Op deze plaats wil ik ook graag alle klanten bedanken voor hun vertrouwen en hun vaak al jarenlange relatie met Kees de Mooij die regelmatig zelfs overgaat van de ene generatie naar de volgende".

Winkel
In november 1966 is vader Kees de Mooij in de Korte Parkstraat begonnen met de verkoop van bromfietsen en onderdelen. Hans is in 1967 bij zijn vader gaan werken. Vanuit de Korte Parkstraat zijn ze verhuisd naar het Zuivelplein waar het bedrijf 25 jaar was gevestigd. Rond 1975 zijn ze gestart met de verkoop van fietsen en een voorraad van 6 stuks. Toen deze locatie te klein werd zijn ze verhuisd naar de Wassenaarstraat. In 2002 is het huidige pand in gebruik genomen.

De voorraad fietsen bestaat tegenwoordig uit ongeveer zeshonderd stuks die in het magazijn boven de winkel staan opgeslagen. In de winkel zelf, die overzichtelijk is ingericht, is een groot assortiment fietsen en accessoires aanwezig. Zoon Kees: "we vinden het belangrijk om mensen een goede service en voorlichting te geven. Mede daarom hebben we in de winkel de mogelijkheid om klanten te laten proefrijden met de fiets zonder daarvoor naar buiten te moeten". In 2002 zijn ze gestart met de verkoop van fitnessapparatuur voor thuis gebruik.

Toekomst
Zowel Hans als Kees zien de toekomst rooskleurig tegemoet. Kees vertelt: "Om te zorgen dat mensen de juiste maat fiets aanschaffen bepalen we met behulp van lasermeting de framemaat en zitpositie van de klant. We maken gebruik van een zadelmeetsysteem zodat ook mensen die snel last hebben van zadelpijn lekker kunnen fietsen. We proberen steeds twee stappen vooruit te denken en met de tijd mee te gaan." [l]