Steekpartij en auto vernield bij jaarwisseling

BERGEN OP ZOOM - De jaarwisseling verliep dit jaar relatief rustig, stelt de politie. Wel werd er bij een vechtpartij iemand gestoken met een fles en aan de Plejadenlaan een auto vernield met vuurwerk. Vijf mensen moesten met vuurwerkgerelateerde verwondingen naar het ziekenhuis.

DOOR HANNEKE MARCELIS

In het Bravis Ziekenhuis moesten tijdens de jaarwisseling twaalf mensen behandeld worden. Bij vijf mensen ging het om vuurwerkwonden en bij zeven om drank of mishandeling. Eén iemand kwam binnen met een steekwond in zijn rug. Het slachtoffer was in de Lievevrouwestraat neergestoken met een kapot geslagen fles. De politie hield later die nacht al drie verdachten aan.

Plejadenlaan

Aan de Plejadenlaan verliep de jaarwisseling niet rustig. Eerst werd daar een auto vernield met zwaar vuurwerk. Ook de bestuurder van de sleepauto die ter plaatse kwam, werd met vuurwerk bekogeld. Daarnaast werd in de seniorenflat in de straat een ruit in gegooid. Dat gebeurde enkele weken geleden ook al. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om dezelfde daders. De GBWP heeft het college al vragen gesteld over het voorslepende conflict tussen de inwoners van de flat en een groepje jongeren. "Wij vinden dat inwoners van onze gemeente die met deze mate van geweld en bedreiging te maken krijgen alle steun moeten krijgen van politie, justitie en gemeente om hier een einde aan te maken", aldus fractievoorzitter Evert Weys.[l]