Velen waren naar 'Hallo 2018' gekomen om met elkaar het begin van het nieuwe jaar te vieren. FOTO HANS DE BOT
Velen waren naar 'Hallo 2018' gekomen om met elkaar het begin van het nieuwe jaar te vieren. FOTO HANS DE BOT Foto: Hans de Bot

Goed begin van het nieuwe jaar met Hallo2018

BERGEN OP ZOOM - 'Hallo2018' was het eerste grote Bergse evenement in het nieuwe jaar. Maandagmiddag was De Stoelemat dé ontmoetingsplek om vrienden en bekenden de handen te schudden en het alle beste toe te wensen voor het nieuwe jaar. Natuurlijk hoorde daar ook een Nieuwjaarstoost, een hapje en drankje bij. Met een prachtig vol eigentijds muzikaal programma kon jong en oud zich uitstekend vermaken. Het traditionele 'Bal van Bergen' heeft voorgoed plaats gemaakt voor 'Hallo 2018' en is voortaan hét Bergse Nieuwjaarsfeest.

DOOR HANS DE BOT


Na 22 jaar Bal van Bergen op Nieuwjaarsdag werd het tijd voor organisatie Société Poubelle d'Or om eens de spiegel voor te houden en ook vooruit te kijken. Er moest wel een feest blijven op de eerste dag van het nieuwe jaar maar dan een 'van deze tijd'. Natuurlijk een feest waar elkaar gelukkig Nieuwjaar kan wensen en elkaar kan ontmoeten. Maar ook waar op een informele manier kan worden genetwerkt, met name door vertegenwoordigers van verenigingen, stichtingen, scholen, gemeente en lokale organisaties. Het moest vooral een Nieuwjaarsfeest worden voor iedereen met ruimte voor cultuur, muziek, dans en veel plezier voor jong en oud.

'Bal van Bergen
moest meer van
deze tijd worden'

Dat is zeker gelukt met 'Hallo 2018', al moesten de bezoekers even wennen aan het vernieuwde concept. De bezoekers hebben zeker genoten en zijn zeer positief het nieuwe jaar begonnen.


Nieuw concept

Société Poubelle d'Or blijft de initiatiefnemer en organisator van het nieuwjaarsfeest maar heeft voor het nieuwe evenement 'Hallo 2018' de hulp ingeroepen van de Stoelemat ondernemers familie Nuijten. Daarnaast ook van Sonn Franken en Peet Bakx. Waar het kon heeft ondernemersvereniging Sterck ook hun ondersteuning gegeven. Zij zijn gaan brainstormen over een nieuwe formule voor het Nieuwjaarsfeest waar natuurlijk muziek niet weg te denken is.

Verjonging

Er is voor een concept gekozen wat verjongend, modern en hip is en wat nog meer muziek bevat voor oud en vooral jong publiek. Voor de programmering van 'Hallo 2018' is er ruimte gecreëerd om naar muziek te luisteren maar ook om op te dansen. Naast elkaar de beste wensen te kunnen geven moet 'Hallo 2018' dé ontmoetingsplek worden om het nieuwe jaar goed te beginnen. Netwerken is belangrijk en daar is een evenement als "Hallo 2018" zeer geschikt voor. Vooral elkaar ontmoeten en elkaar leren kennen is belangrijk.

Nieuwjaarshappening

'Hallo2018' is geworden zoals bedacht en bedoeld was door de organisatie en is door het publiek goed ontvangen. Het is een gezellige ongedwongen Bourgondische Nieuwjaarshappening voor jong en oud geworden waar iedereen met vrienden het nieuwe jaar in kon luiden. Allereerst was het podium voor The Aisle Classic Guitars.

'Hallo2018 werd
door het publiek
goed otnvangen'

Twee enthousiaste jonge zangers die het publiek muzikaal ontvingen met een repertoire van rustige songs onder begeleiding van hun akoestische gitaren. Daarna was het tijd voor muziek van de dertienkoppige bezetting van Salon- en dansorkest Société Poubelle d'Or met vocalisten Lisette Spee en Temmo Berends. Na dit optreden was het tijd voor de zeskoppige coverband Plug and Play. Een band, die bestaat uit ervaren muzikanten, met een breed repertoire uit de jaren zestig tot op heden. De afterparty en cooling down werd verzorgd door DJ W Cool J ofwel Willem Jongeneelen. Jongeneelen liet zien dat hij behalve journalist en muziekrecensent ook een begenadigd DJ is die de zaal op zijn kop kan zetten.[l]