Bike&Run BoZ trok in 2017 tientallen deelnemende duo's
Bike&Run BoZ trok in 2017 tientallen deelnemende duo's Marco Scheermeijer

Tweede editie voor Bergse Bike&Run

BERGEN OP ZOOM - Aankomend jaar wordt er een tweede editie gehouden van het unieke sportevement Bike&Run Bergen op Zoom. Deelnemers kunnen zich inmiddels online inschrijven voor het evenement, wat wederom ten goede komt van het goede doel.

In juni dit jaar vond de eerste editie plaats. Tientallen duo's stonden toen aan de start nabij Brasserie de Berk. Vanwege de positieve ervaringen van zowel deelnemers als organisatie, is er besloten te gaan opwerken naar een tweede editie.

Uniek
Bike&Run is een unieke vorm van sport waarbij er wordt gewerkt met duo's. Eén iemand fietst en de ander loopt hard. Gedurende de route, van zo'n 12,5 kilometer, mag er onbeperkt worden gewisseld van functie. Dit houdt in dat je in principe geen vaste functie hebt in het duo. De combinatie zorgt ervoor dat je, als je dat wilt, een hoge snelheid kunt aanhouden en zo snel over de finish kunt komen. "Afgelopen jaar waren de eerste duo's al verder onder het uur binnen. De combinatie van sport zorgt er ook voor dat mensen zonder topconditie ook kunnen deelnemen. Omdat je zo vaak als je wilt kunt wisselen van functie, is er veel mogelijk. Ook bepaal je zelf het tempo. Dit zorgt voor een gezellige sfeer onderweg", aldus de organisatie.

Organisatie
Drie vrienden hebben de handen de krachten gebundeld en besloten vorig jaar een evenement neer te zetten voor het goede doel. Sjoerd, Marco en Hermen zijn al volop bezig met de voorbereidingen voor de tweede editie van het evenement."We vinden het leuk om bezig te zijn met dergelijke dingen. Daarbij werkt het motiverend om ons in te zetten voor goede doelen. We vinden het belangrijk dat ons evenement maatschappelijk betrokken is. We steken onze energie graag in projecten waarbij mensen worden geholpen die niet genoeg energie voor iets hebben. Voor mensen in de laatste levensfase is het bijvoorbeeld niet zo makkelijk om zomaar een dagje erop uit te gaan. We zijn dan ook dankbaar dat wij nu in staat mogen zijn dit te doen".

Goed doel
Wensambulance Brabant is voor de komende editie het doel waarvoor gestreden gaat worden. "Vorig jaar hebben we gekozen voor een doel wat veel betrekking had op wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van Duchenne. Dit jaar hebben we gekozen voor een doel waarbij terminale mensen baat gaan hebben bij de opbrengst van ons evenement". Wensambulance Brabant verzorgt kosteloos laatste wensen van mensen die zich in de laatste levensfase bevinden.

Inschrijven
Er kan sinds kort worden ingeschreven via de website www.bikerunboz.nl . De eerste 10 duo's ontvangen een speciale korting op hun inschrijving.

De organisatie hoopt op 7 april 2018 veel deelnemers te mogen verwelkomen op het startterrein bij Brasserie de Berk en daarmee een mooi bedrag op te halen voor Wensambulance Brabant.

Meer informatie is te vinden op Facebook.com/bikerunboz of de website www.bikerunboz.nl [l]

Bike&Run BoZ trok in 2017 tientallen deelnemende duo